Η Πελοπόννησος 'Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015' στις Ημέρες Γαστρονομίας

15-05-2015 11:52 am

Οι διοργανωτές των Ημερών Γαστρονομίας, της πρότυπης διοργάνωσης για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τους ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας που προσελκύει εδώ και τρεις χρονιές το ενδιαφέρον της εγχώριας και διεθνούς σκηνής σχεδίασαν και φέτος ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού της χώρας.

Οι Ημέρες Γαστρονομίας κάθε χρόνο ανακηρύσσουν τον Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό. Μέσα από τον θεσμό αυτό παρέχουν στους παραγωγούς τοπικών προϊόντων και τους ανθρώπους της γαστρονομίας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εκπροσώπησης, ανάδειξης, προβολής και δικτύωσης.

Φέτος λοιπόν, με Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό την Πελοπόννησο οι δυνατότητες εκτείνονται πέραν της κύριας έκθεσης, όπου πρωταγωνιστεί η “αφρόκρεμα” των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το πρωινό του Σαββάτου 23 Μαΐου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι θεματικές του συνεδρίου περιλαμβάνουν: παρουσίαση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών για τον γαστρονομικό τουρισμό της Πελοποννήσου, ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού και των σύγχρονων υπερτροφών της περιοχής, αφιέρωμα στον Πελοποννησιακό αμπελώνα με τη συμμετοχή διακεκριμένων οινολόγων και ειδικών, παρουσίαση των καινοτόμου δικτύων επιχειρηματιών και κοινοτήτων της γεύσης της περιοχής, discussion panel για τον γαστρονομικό κινηματογράφο της Πελοποννήσου από δημιουργούς και σκηνοθέτες κ.ά.

Παράλληλα, το μεγάλο αφιέρωμα των Ημερών Γαστρονομίας στην Πελοπόννησο, πλαισιώνεται από ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως live cooking sessions από διάσημους chefs, θεματικές μουσικές βραδιές από γνωστούς παραγωγούς και καλλιτέχνες, θεματικές εκδηλώσεις για τις κοινότητες της γεύσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαδρομές γαστρονομικού τουρισμού,, επιτυχημένα μοντέλα συνέργειας, δικτύωσης και εξαγωγών όπως τα ελληνικά deli στο εξωτερικό, διαλέξεις για την διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και τέχνης, food styling & photography, εκπαιδευτικές δράσεις όπως master classes και workshops. Μερικές από αυτές: Αφιέρωμα στο San Sebastian, Sustainable Food Practices για ένα διαφορετικό μοντέλο διατροφής, παραγωγής και κατανάλωσης, Food Blogging-Η τέχνη της αφήγησης, Δικτύωση Καλές πρακτικές στην Ελλάδα της Κρίσης, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και workshops για την σχέση αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας καθώς και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά στο πλαίσιο της γειτονιά της γεύσης της “Μικρόπολις”, τα πρωινά στο Μουσείο Μπενάκη.

Τέλος, το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF) επανέρχεται δυναμικά με πάνω από 30 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art από όλο τον κόσμο ενώ ειδική θέση στο πρόγραμμα καταλαμβάνουν και οι γαστρονομικές ταινίες για την Πελοπόννησο.

Σχόλια χρηστών

Ειδήσεις

Εκδηλώσεις

Στήλες

Τουριστικά γραφεία

Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 19627 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 18168 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 17105 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 16781 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 16693 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 16622 επισκέπτες
  7. Αμερική το είδαν 16431 επισκέπτες
  8. Δωδεκάνησα το είδαν 16427 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16067 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 15958 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 26364 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 26113 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 24766 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 24380 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 24350 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 23718 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 23429 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 22733 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 22184 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 21668 επισκέπτες

Facebook

Συμβουλές

Γνωρίζετε ότι...

Οι πιο κοινές γλώσσες στον κόσμο είναι τα Ισπανικά, τα Αγγλικά και τα Μανδαρινικά Κινέζικα!
Προσθέστε την επιχείρησή σας