Η Πελοπόννησος 'Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015' στις Ημέρες Γαστρονομίας

15-05-2015 11:52 am

Οι διοργανωτές των Ημερών Γαστρονομίας, της πρότυπης διοργάνωσης για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τους ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας που προσελκύει εδώ και τρεις χρονιές το ενδιαφέρον της εγχώριας και διεθνούς σκηνής σχεδίασαν και φέτος ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού της χώρας.

Οι Ημέρες Γαστρονομίας κάθε χρόνο ανακηρύσσουν τον Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό. Μέσα από τον θεσμό αυτό παρέχουν στους παραγωγούς τοπικών προϊόντων και τους ανθρώπους της γαστρονομίας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εκπροσώπησης, ανάδειξης, προβολής και δικτύωσης.

Φέτος λοιπόν, με Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό την Πελοπόννησο οι δυνατότητες εκτείνονται πέραν της κύριας έκθεσης, όπου πρωταγωνιστεί η “αφρόκρεμα” των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το πρωινό του Σαββάτου 23 Μαΐου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι θεματικές του συνεδρίου περιλαμβάνουν: παρουσίαση καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών για τον γαστρονομικό τουρισμό της Πελοποννήσου, ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού και των σύγχρονων υπερτροφών της περιοχής, αφιέρωμα στον Πελοποννησιακό αμπελώνα με τη συμμετοχή διακεκριμένων οινολόγων και ειδικών, παρουσίαση των καινοτόμου δικτύων επιχειρηματιών και κοινοτήτων της γεύσης της περιοχής, discussion panel για τον γαστρονομικό κινηματογράφο της Πελοποννήσου από δημιουργούς και σκηνοθέτες κ.ά.

Παράλληλα, το μεγάλο αφιέρωμα των Ημερών Γαστρονομίας στην Πελοπόννησο, πλαισιώνεται από ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων όπως live cooking sessions από διάσημους chefs, θεματικές μουσικές βραδιές από γνωστούς παραγωγούς και καλλιτέχνες, θεματικές εκδηλώσεις για τις κοινότητες της γεύσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαδρομές γαστρονομικού τουρισμού,, επιτυχημένα μοντέλα συνέργειας, δικτύωσης και εξαγωγών όπως τα ελληνικά deli στο εξωτερικό, διαλέξεις για την διαλεκτική σχέση γαστρονομίας και τέχνης, food styling & photography, εκπαιδευτικές δράσεις όπως master classes και workshops. Μερικές από αυτές: Αφιέρωμα στο San Sebastian, Sustainable Food Practices για ένα διαφορετικό μοντέλο διατροφής, παραγωγής και κατανάλωσης, Food Blogging-Η τέχνη της αφήγησης, Δικτύωση Καλές πρακτικές στην Ελλάδα της Κρίσης, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και workshops για την σχέση αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας καθώς και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά στο πλαίσιο της γειτονιά της γεύσης της “Μικρόπολις”, τα πρωινά στο Μουσείο Μπενάκη.

Τέλος, το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF) επανέρχεται δυναμικά με πάνω από 30 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art από όλο τον κόσμο ενώ ειδική θέση στο πρόγραμμα καταλαμβάνουν και οι γαστρονομικές ταινίες για την Πελοπόννησο.

Σχόλια χρηστών

Ειδήσεις

Εκδηλώσεις

Στήλες

Τουριστικά γραφεία

Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 20579 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 18948 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 17908 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 17625 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 17405 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 17356 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 17145 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 17102 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16853 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 16651 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 27436 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 27227 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 25910 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 25509 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 25368 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 24693 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 24472 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 23777 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 23307 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 22766 επισκέπτες

Facebook

Συμβουλές

Γνωρίζετε ότι...

Το Σινικό Τείχος έχει μήκος 6430 χλμ.!
Προσθέστε την επιχείρησή σας