Αυξημένο το ενδιαφέρον των ξένων συμμετεχόντων για το Τhe North Face Zagori Mountain Running

08-04-2015 01:29 pm

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Αθήνα, η συνέντευξη Τύπου του αγώνα ορεινού τρεξίματος Τhe North Face Zagori Mountain Running που θα λάβει χώρα στις 24-26 Ιουλίου 2015, στο Ζαγόρι.

Από τους εκπροσώπους του πάνελ, τον λόγο έλαβε αρχικά ο διοργανωτής και τεχνικός διευθυντής του The North Face Zagori Mountain Running, κ. Βασίλης Τζουμάκας, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνουμε τον αγώνα μας που ξεκίνησε από μια παρέα φίλων και έχει μετατραπεί πλέον σε έναν από τους κορυφαίους αγώνες ορεινού τρεξίματος της χώρας μας. Πέρυσι περισσότεροι από 1.300 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν στην περιοχή δημιουργώντας μια από τις μαζικότερες μετακινήσεις αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Φέτος, έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των συμμετοχών ειδικά στον αγώνα των 80χλμ. που κοντεύουν να κλείσουν, αλλά και στα 42 χλμ. και όλα αυτά μόλις από τις 23 Μαρτίου που άνοιξαν οι εγγραφές. Έχουμε συμμετοχές από περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων, από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Ευχόμαστε η φετινή διοργάνωση να είναι καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά”.


Από αριστερά: ο διοργανωτής και τεχνικός διευθυντής του The North Face Zagori Mountain Running, κ. Βασίλης Τζουμάκας, η νικήτρια του The North Face Zagori Mountain Running 2013 και 2014, Μάρα Καλογήρου και ο Brand Manager της The North Face, κ. Μανώλης Μαυροειδής (Photo Credit: Elias Lefas).

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε η νικήτρια του The North Face Zagori Mountain Running 2013 και 2014, κα Μάρα Καλογήρου, η οποία ανέφερε: “Η εμπειρία που έχω αποκομίσει τα τελευταία χρόνια τρέχοντας στον συγκεκριμένο αγώνα είναι πολύ σημαντική. Η φυσική ομορφιά του τόπου και το συναίσθημα με το οποίο σε γεμίζει το τρέξιμο σε μια τέτοια διαδρομή είναι πραγματικά μαγικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μονοπάτια στα οποία τρέχουν οι συμμετέχοντες, έχουν καθαριστεί από φίλους και γνωστούς που έχουν εργαστεί όλο το χρόνο, για αυτό το σκοπό. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και φέτος και εύχομαι να ζήσουμε ακόμα πιο πολλές, συγκινητικές στιγμές όπως και πέρυσι”.

Από την πλευρά της The North Face, ο Brand Manager της εταιρείας, κ. Μανώλης Μαυροειδής επισήμανε: “Με μεγάλη μας χαρά στηρίζουμε για ακόμα μια χρονιά τον κορυφαίο αυτό αγώνα, μεταφέροντας το μήνυμα του ‘never stop exploring’. Επενδύουμε στρατηγικά σε επίπεδο marketing και επικοινωνίας με ενέργειες σε ένα στοχευμένο κοινό όπως είναι αυτό του The North Face Zagori Mountain Running. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την βράβευση στα Tourism Awards 2015 και την διάκριση στην κατηγορία του αθλητικού τουρισμού. Κάθε χρόνο ξεπερνάμε τα όριά μας και ανεβάζουμε το επίπεδο της διοργάνωσης σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα”.


Από αριστερά: η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κα Χρίστινα Δούμα, ο διοργανωτής και τεχνικός διευθυντής του The North Face Zagori Mountain Running, κ. Βασίλης Τζουμάκας και η νικήτρια του The North Face Zagori Mountain Running 2013 και 2014, κα Μάρα Καλογήρου (Photo Credit: Elias Lefas).

Εν συνεχεία, η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, κα Χρίστινα Δούμα σημείωσε: “Με ενθουσιασμό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ συνεχίζει και φέτος να στηρίζει αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία που συνδυάζει ιδανικά τη φύση με την άθληση. Μια πρωτοβουλία που τείνει να γίνει θεσμός για Έλληνες και ξένους δρομείς και για τον κόσμο που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις παράπλευρες δραστηριότητες”.


Από αριστερά: ο Brand Manager της The North Face, κ. Μανώλης Μαυροειδής και η διευθύντρια Προγράμματος της Nova, κα Αγάπη Κεφαλογιάννη.

Η διευθύντρια Προγράμματος της Nova, κα Αγάπη Κεφαλογιάννη επισήμανε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για άλλη μία χρονιά στηρίζουμε ως επίσημος τηλεοπτικός μεταδότης το ‘Τhe North Face Zagori Mountain Running’. Για τα κανάλια Novasports αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη του ελληνικού αθλητισμού. Και αυτή την επιλογή την κάνουμε πράξη με το ‘Παίζουμε Ελλάδα’ σε όλα τα αθλήματα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας. Αγαπάμε και στηρίζουμε τον αθλητικό τουρισμό, καθώς μέσα από αυτόν προβάλλονται και αναδεικνύονται τόσο οι ομορφιές της χώρας μας, όσο και οι αθλητικές δραστηριότητες”.

Τη συνέντευξη Τύπου χαιρέτησε επίσης, ο εκπρόσωπος του Zagori Excellence Network (ZEN), κ. Δημήτρης Μαζιώτης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Στο Ζαγόρι τον τελευταίο χρόνο προσπαθούμε να αναδείξουμε την σημασία των συνεργιών για την ολοκληρωμένη ανάδειξη της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό το Zagori Excellence Network (ΖΕΝ) στηρίζει ως αποκλειστικός χορηγός φιλοξενίας τον αγώνα που κάθε χρόνο αποτελεί μια έμπρακτη ενέργεια προβολής και ενίσχυσης της περιοχής και των επιχειρήσεων της. Φιλοδοξούμε επισκέπτες και δρομείς να γίνουν κοινωνοί των όμορφων πραγμάτων που σχεδιάζουμε για φέτος με τους εξαιρετικούς ανθρώπους της διοργάνωσης”.

Παράλληλα με τη συνέντευξη Τύπου, πραγματοποιήθηκε φωτογραφική έκθεση με υλικό που παραχώρησαν επαγγελματίες φωτογράφοι όπως οι κ.κ. Γιάννης Κόντος και Αντώνης Βρόικος, με θέμα τον αγώνα, καθώς και όμορφες εικόνες από την περιοχή του Ζαγορίου.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες των 80, 42, 21 και 10 χλμ., ενώ την Παρασκευή 24 Ιουλίου θα γίνουν fun αγώνες των 5 και 1 χλμ. με το συνολικό πρόγραμμα να εμπεριέχει πολλές παράλληλες δραστηριότητες και εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Σχόλια χρηστών

Ειδήσεις

Εκδηλώσεις

Στήλες

Τουριστικά γραφεία

Top 10

 1. Ευρώπη το είδαν 25019 επισκέπτες
 2. Μαλδίβες το είδαν 23330 επισκέπτες
 3. Ιταλία το είδαν 22284 επισκέπτες
 4. Αφρική το είδαν 21986 επισκέπτες
 5. Μαδρίτη το είδαν 21710 επισκέπτες
 6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 21579 επισκέπτες
 7. Δωδεκάνησα το είδαν 21403 επισκέπτες
 8. Αμερική το είδαν 21345 επισκέπτες
 9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 21152 επισκέπτες
 10. Κυκλάδες το είδαν 20936 επισκέπτες
 1. για... γκρουπ! το είδαν 31844 επισκέπτες
 2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 31601 επισκέπτες
 3. για... μεμονωμένους! το είδαν 30352 επισκέπτες
 4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 29925 επισκέπτες
 5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 29673 επισκέπτες
 6. για... φιλομαθείς! το είδαν 29043 επισκέπτες
 7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 28834 επισκέπτες
 8. για... νεόνυμφους! το είδαν 28102 επισκέπτες
 9. για... δραστήριους! το είδαν 27719 επισκέπτες
 10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 27095 επισκέπτες

Facebook

Συμβουλές

Γνωρίζετε ότι...

Η Βραζιλία πήρε την ονομασία της από ένα δέντρο!
Προσθέστε την επιχείρησή σας