2ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου στις 26 Απριλίου 2015

26-04-2015 - 26-04-2015

Με γοργό ρυθμό συνεχίζονται οι προετοιμασίες του 2ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, που θα διεξαχθεί στις 26 Απριλίου 2015. Οι συνδιοργανωτές, Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου/ΔΟΠΑΡ και της Μ.Κ.Ο. Run for Books φροντίζουν για την κάθε λεπτομέρεια της κορυφαίας αθλητικής εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί φέτος στη Ρόδο. Επίσης, προετοιμάζουν και τους αγώνες μικρότερων αποστάσεων που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα και προσελκύουν το ενδιαφέρον πάρα πολλών αθλητών. Όπως είναι γνωστό, την ίδια ηµέρα θα διεξαχθούν και αγώνες δρόµου σε δηµόσια οδό 10.000 µ. και 5.000 µ., καθώς και αγώνας δρόµου 1.000 µ. για µαθητές Δηµοτικών Σχολείων.

Οι δηλώσεις συµµετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόµο, τα 10.000 µ. και 5.000 µ., θα ολοκληρωθούν έως τις 19 Απριλίου 2015.

Η διαδροµή των 42.195 µ. έχει σηµείο εκκίνησης τον επαρχιακό δρόµο Μανδρικού – Έµπωνας 1 χλμ. µετά το Μανδρικό προς Έµπωνα (θερµοκήπια-πλάτωµα), Μανδρικό προς αρχαία Κάµειρο προς Καλαβάρδα, στη διασταύρωση Καλαβάρδα – Φάνες,κατεύθυνση προς Φάνες, έπειτα προς Σορωνή, ΔΕΗ προς διασταύρωση Θολού – ξενοδοχείο Doreta µε κατεύθυνση προς Doreta έπειτα για Παραδείσι, Κουφάς, γέφυρα Κρεµαστής (από κάτω), έπειτα Κρεµαστή, Ιαλυσός, Ιξιά, Κρητικά, Κάτω πέτρες (από τον κάτω δρόµο), Ακτή Κανάρη, στροφή στην οδό Γεωργίου Παπανικολάου προς Καζίνο, Εθνικό θέατρο προς Πλατεία Ελευθερίας και τερµατισµό µπροστά στο Ακταίον.

Για να συµµετάσχει δροµέας στο Μαραθώνιο Δρόµο θα πρέπει να έχει συµπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συµµετάσχει στους Αγώνες Δρόµου των 10.000 µ. θα πρέπει να έχει συµπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και 5.000 µ. θα πρέπει να έχει συµπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Στον αγώνα δρόµου των 1.000 µ. Μαθητών Δηµοτικών Σχολείων, δικαίωµα συµµετοχής έχουν µαθητές-τριες γεννηµένοι-ες τα έτη 2003-2006. Απαραίτητη προϋπόθεση συµµετοχής για τους ανήλικους δροµείς είναι η αποστολή ή η προσκόµιση της µαθητικής τους ταυτότητας, καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεµόνα έως την επίσηµη προθεσµία λήξης των εγγραφών.

Στον χαιρετισμό του στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε ότι οι ξενοδόχοι της Ρόδου καλωσορίζουμν και στηρίζουν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη διοργάνωση του Μαραθωνίου στο νησί. “Είμαστε εδώ για να τονίσουμε πως, στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας προκειμένου ο Μαραθώνιος της Ρόδου να αποτελέσει σημαντικότατο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που τιμάει την Ελλάδα και τη Ρόδο, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα με υψηλή συμβολική αξία: Συλλογικότητα, Συμμετοχή, Αγωνιστικότητα, Αποτέλεσμα, Νίκη”, είπε ο κ. Καμπουράκης. “Είναι έννοιες – κλειδιά που τις έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε στη δημόσια ζωή και στην καθημερινότητά μας. Γι’αυτό και προσδοκούμε η πρωτοβουλία που εγκαινιάζεται σήμερα να αποκτήσει τη δυναμική ενός θεσμού ο οποίος, θα συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον, θα προσελκύει επισκέπτες και θα συντελεί στην άρρηκτη σύνδεση ιστορίας - πολιτισμού - αθλητισμού - τουρισμού, τομείς όπου η Ρόδος έχει να επιδείξει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η σημασία του Μαραθωνίου για τον ροδιακό τουρισμό είναι προφανής, καθώς μπορεί να συνεισφέρει θετικά στα δύο μεγάλα ζητούμενά μας: Τη διαρκή διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος από τη μια και στην άμβλυνση της εποχικότητας από την άλλη.

Ο Μαραθώνιος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα λόγο για να έλθει κάποιος στη Ρόδο μας. Χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να επισκεφθούν τη Ρόδο, είτε για να συμμετάσχουν, είτε για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Έτσι, μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε γεγονός που προσφέρει στην τοπική οικονομία και δίνει υπεραξία στον τουρισμό του νησιού μας.

Με αυτές τις σκέψεις, η Ένωση Ξενοδόχου Ρόδου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την επιτυχία της διοργάνωσης προκειμένου να ενισχυθεί η δυναμική του τουρισμού μας, να εμπεδωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας ότι η Ρόδος καταφέρνει να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, να αναβαθμίζεται διαρκώς σε ποιότητα και να κερδίζει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των επισκεπτών της.

Έχοντας αποκτήσει με πολύ κόπο, σκληρή δουλειά και μεγάλες επενδύσεις μια διακριτή ταυτότητα μέσα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, αποδεικνύουμε πως δεν εφησυχάζουμε, αλλά προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και το περισσότερο. Κι αυτό τον κοινό στόχο πρέπει να τον υπηρετούμε όλοι, ενώνοντας δυνάμεις και καλές ιδέες, όπως αυτή του Μαραθωνίου, προκειμένου η Ρόδος να κρατάει πάντα τα σκήπτρα της βασίλισσας του ελληνικού τουρισμού και να αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ειρήνης, πολιτισμού, φιλοξενίας.

Είναι το πιο ηχηρό και καθαρό μήνυμα για τη Ρόδο μας, για τη Ρόδο που μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις εποχές τουρίστες, μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες διοργανώσεις και συνέδρια, και να προσφέρει στους επισκέπτες της το μοναδικό χρώμα της όλο τον χρόνο”.

Σχόλια χρηστών

Ειδήσεις

Εκδηλώσεις

Στήλες

Τουριστικά γραφεία

Top 10

 1. Ευρώπη το είδαν 25004 επισκέπτες
 2. Μαλδίβες το είδαν 23316 επισκέπτες
 3. Ιταλία το είδαν 22272 επισκέπτες
 4. Αφρική το είδαν 21970 επισκέπτες
 5. Μαδρίτη το είδαν 21698 επισκέπτες
 6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 21565 επισκέπτες
 7. Δωδεκάνησα το είδαν 21387 επισκέπτες
 8. Αμερική το είδαν 21330 επισκέπτες
 9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 21138 επισκέπτες
 10. Κυκλάδες το είδαν 20924 επισκέπτες
 1. για... γκρουπ! το είδαν 31828 επισκέπτες
 2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 31586 επισκέπτες
 3. για... μεμονωμένους! το είδαν 30335 επισκέπτες
 4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 29909 επισκέπτες
 5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 29654 επισκέπτες
 6. για... φιλομαθείς! το είδαν 29030 επισκέπτες
 7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 28819 επισκέπτες
 8. για... νεόνυμφους! το είδαν 28086 επισκέπτες
 9. για... δραστήριους! το είδαν 27702 επισκέπτες
 10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 27077 επισκέπτες

Facebook

Συμβουλές

Γνωρίζετε ότι...

Αυτό που ξεχνάνε οι περισσότεροι τουρίστες είναι η οδοντόβουρτσά τους!
Προσθέστε την επιχείρησή σας