3959 Επισκέψεις

Προορισμός Βιέννη

 Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια της. Εκτός του ότι είναι η μεγαλύτερη πόλη, αποτελεί και το πολιτικό, πολιτισμικό αλλά και οικονομικό κέντρο της χώρας. Η πόλη διατηρεί τις μνήμες απο το ένδοξο παρελθόν της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και μέχρι σήμερα στις καρδιές των Αυστριακών ζει, θυμίζοντας μέρες μεγαλείου, η όμορφη και θλιμένη αυτοκράτειρα Ελισάβετ ή Σίσι, όπως είναι πιο γνωστή. Αυτό θα το διαπιστώσετε απο την πρώτη μέρα της επίσκεψής σας, διότι η μορφή της αποτυπώνεται σε σοκολατάκια, σε γκοφρέτες, λικέρ, μπλουζάκια, κυριολεκτικά οπουδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Μια πόλη ανανεωμένη και αυθόρμητη, ένας απίστευτος συνδυασμός της παράδοσης με τη μοντέρνα δημιουργία. Θα ξεκινήσετε την περιήγησή σας απο τον ομφαλό της Βιέννης που είναι η πλατεία του Αγ. Στεφάνου. Εκεί βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγ. Στεφάνου που χτίστηκε πάνω σε προηγούμενες εκκλησίες και αποτελεί το σύμβολο της πόλης μαζί με τον τροχό του Πράτερ.

Φυσικό είναι ένα από τα πρώτα αξιοθέατα να είναι το μουσείο-παλάτι Hofburg. Τα χειμερινά ανάκτορα που ζούσε η πριγκίπισσα Σίσι, και να περιηγηθείτε στους χώρους απίστευτης χλιδής με τα χρυσοσκάλιστα έπιπλα. Εκεί στεγάζεται πλέον και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης καθώς και η περίφημη Ισπανική Σχολή Ιππασίας. Δεν θα ήταν δυνατόν φυσικά να μην επισκεφθείτε τα θερινά ανάκτορα Sconbrunn, που βρίσκονται στα περίχωρα της Βιέννης, να μην περπατήσετε στους περίφημους κήπους, αλλά και να μην επισκεφθείτε τη συλλογή με τις αυτοκρατορικές άμαξες, που βρίσκεται δίπλα στο παλάτι.

Επίσης είναι γνωστό ότι η πόλη είναι η γενέτειρα των μεγάλων μουσικών Mozart, Beethoven, Schubertκαι  Straus, γι’ αυτό την αποκαλούν και «πρωτεύουσα του βάλς». Αγάλματα-μνημεία όλων αυτών και πολλών άλλων προσωπικοτήτων θα ανακαλύψετε όταν χαθείτε μέσα στο παραδεισένιο καταπράσινο πάρκο Stadpark.

Αδιαμφισβήτητα πρέπει να επισκεφθείτε την ‘Όπερα της Βιέννης στη Karlsplatz, όπως και το μουσείο Kunsthistorisches στην πλατεία MariaTheresien-Platz και το Κοινοβούλιο σε αρχαιοελληνικό ρυθμό που την είσοδό του κοσμεί το άγαλμα της Αθηνάς. Ακόμα το εθνικό θέατρο Burgtheater, το BelvederePalace, η Συνοικία των μουσείων καθώς και το Dorotheum, ένα καταπληκτικό κέντρο πολιτισμού όπου πραγματοποιούνται δημοπρασίες με εξαίσια έργα και αντίκες αξίζουν μιας επίσκεψης.

Ομως η Βιέννη δεν είναι μόνο αυτά. Είναι μια πόλη που διασκεδάζει, γι’ αυτό αξίζει να δείτε και αυτή της την πλευρά πηγαίνοντας στα Grizing και Heuriger. Το πρώτο είναι ένα μαγευτικό χωριό στο βόρειο τμήμα της Βιέννης και το δεύτερο είναι μικρά παραδοσιακά καπηλιά διεσπαρμένα παντού σε αυτό το χωριό, υπέροχα και ατμοσφαιρικά με ζωντανή μουσική από τη βαυαρική παράδοση, όπου μπορείτε να φάτε ζυμωτό ψωμί, χωριάτικα λουκάνικα, τυριά, μεζέδες και να πιείτε άφθονη μπύρα, σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Βιέννη

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 24487 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 22800 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 21747 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 21462 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 21183 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 21081 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 20886 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 20810 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 20633 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 20419 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 31299 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 31057 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 29800 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 29380 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 29127 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 28502 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 28282 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 27566 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 27162 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 26559 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Η υψηλότερη κατασκευή στον κόσμο είναι το Μπουρτζ Χαλίφα (Burj Khalifa) στο Ντουμπάι με ύψος 828 μέτρα. Διαθέτει 160 ορόφους!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας