2855 Επισκέψεις

Προορισμός Βέλγιο

Ταξιδιωτικός οδηγός ΒελγίουΤο Βασίλειο του Βελγίου πήρε την ονομασία του από τους πρώτους κατοίκους του, μια ομάδα κελτικών φύλων,  τους Βέλγους,  οι οποίοι έδωσαν το όνομά τους στη ρωμαϊκή επαρχία της Βελγικής Γαλατίας. Το Βέλγιο ιστορικά βρίσκεται στις κάτω χώρες.  Μέχρι το δέκατο έβδομο αιώνα η χώρα ήκμαζε τόσα εμπορικά όσο και πολιτιστικά. Η χώρα είχε καταληφθεί από τη Γερμανία κατά τον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα να έχει πολλά μνημεία τάφους του πολέμου κοντά στις ζώνες μάχης. Μέχρι την ανεξαρτησία του τα χίλια οκτακόσια τριάντα,  αποτέλεσαν πεδίο μαχών μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων.  Πιο πρόσφατα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  όπου και φιλοξενούνται αρχηγία της,  όπως και τα αρχηγεία άλλων μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ. 

Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το ιστορικό της κέντρο είναι φημισμένο καθώς διαθέτει κτίρια γοτθικού ρυθμού όπως το δημαρχείο αλλά και μπαρόκ αρχιτεκτονική. Το Atomium είναι ένα από τα σύμβολα του Βελγίου παράλληλα με άλλα, όπως το ευρωπαϊκό τετράγωνο, το παλάτι της Δικαιοσύνης, ο καθεδρικός ναός των Michael και Gudula, το χρηματιστήριο κλπ. Στις Βρυξέλες επίσης υπάρχουν πολύ σημαντικά μουσεία όπως το βασιλικό μουσείο καλών τεχνών και το μουσείο των κόμικ. 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου η οποία βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Scheldt, είναι η Αμβέρσα η οποία χαρακτηρίζεται από το γοτθικό καθεδρικό ναό της Παναγίας. Η πόλη αυτή είναι γνωστή κυρίως για τέσσερα πράγματα, τα ρουμπίνια,  τα διαμάντια, τη μόδα και το λιμάνι της το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Η Βενετία του Βορρά, ή αλλιώς Μπρυζ, είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείτε χάρη στα κανάλια της και τη ρομαντική της ατμόσφαιρα. Τέλος μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη Γάνδη μια από τις άλλοτε μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, η οποία είναι ένα τέλειο μείγμα της Αμβέρσας και τις Μπρυζ. Μια πόλη με μεσαιωνικό κέντρο με πολλά κανάλια, εκκλησίες και ένα μεγάλο κάστρο, ζωντανό φοιτητικό πληθυσμό μια πόλη κέντρο μοντέρνας τέχνης, όπου διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ. 

Το φαγητό για τους Βέλγους είναι «Γαλλικό φαγητό σε Γερμανικές ποσότητες». Οι σπεσιαλιτέ της περιοχής είναι τα μύδια, τα Balletjes/Boulettes, δηλαδή τα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές, το Stoemp, που είναι πατάτες πουρέ με καρότα, μπέικον και λουκάνικα και φυσικά οι αγαπημένες σε όλους βάφλες.

Αν θέλετε να πάτε "προετοιμασμένοι" στο Βέλγιο, κάντε κλικ στην εικόνα του ταξιδιωτικού οδηγού, για να επισκεφτείτε το online βιβλιοπωλείο Travelbookstore.


Προορισμοί κάτω από Βέλγιο:
Πρωτεύουσα
Βρυξέλλες
Γλώσσα
Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά
Θρησκεία
Ρωμαιοκαθολικό δόγμα
Νόμισμα
Ευρώ €
Τηλεφωνικός κωδικός
+32
Ρεύμα
230V Ευρωπαϊκός τύπος ή CEE 7/7
Κλίμα
Εύκρατο θαλάσσιο με βροχοπτώσεις
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
11041266
Α.Ε.Π. (σε δις $)
476.8
Διεθνείς αφίξεις
7456000
Οργανισμός τουρισμού
Visit Belgium
Βίζα
Όχι

Χώρες που συνορεύουν με Βέλγιο:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Βέλγιο

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 19203 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 17786 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 16705 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 16381 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 16325 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 16201 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 16051 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 16037 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 15681 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 15530 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 25916 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 25648 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 24324 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 24008 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 23939 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 23350 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 22995 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 22358 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 21768 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 21229 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Τα νησιά της Ελλάδας φτάνουν τις 2.000 σε αριθμό, αλλά μόνο τα 170 από αυτά κατοικούνται. Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, η Κρήτη, έχει έκταση 8.260 τετραγωνικά χιλιόμετρα
  Προσθέστε την επιχείρησή σας