3699 Επισκέψεις

Προορισμός Τσεχία

Η Τσεχία μπορεί να μην είναι μεγάλη χώρα σίγουρα όμως έχει πλούσια ιστορία.  Η Τσεχία είναι γνωστή παλαιότερα ως Βοημία  και δημιουργήθηκε στα τέλη του 9ου αιώνα ως ένα μικρό δουκάτο γύρω από την Πράγα.Εξελίχθηκε σε μια πολύ μεγάλη βιομηχανική δύναμη της μοναρχίας το 19ο αιώνα και το κέντρο της δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας που δημιουργήθηκε το 1918 και ακολούθησε την κατάλυση της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.  Την 1η Ιανουαρίου 1993 η Τσεχοσλοβακία διαλύθηκε ειρηνικά στα σημερινά γνωστά κράτη,  τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Δημοκρατία της Σλοβακίας. 

Η Μοραβία μαζί με τη Βοημία ήταν ανάμεσα στις πρώτες περιοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης που βίωσαν τη βιομηχανική επανάσταση,  χωρίς όμως η Μοραβία να ζήσει την έντονη αστικοποίηση της Βοημίας. Η ποικιλομορφία των τσέχικων αστικών περιοχών είναι μεγάλη και διάσπαρτη σε όλο το μήκος της χώρας. Η Πράγα, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της τσεχικής Δημοκρατίας, αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό ενός μεγάλου μέρους ταξιδιωτών, καθώς μαγεύονται από το μεγάλο και υπέροχο ιστορικό της κέντρο. Με τις πολλές γέφυρες, τους πύργους, τους καθεδρικούς ναούς και το ποτάμι της δεν μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Φυσικά, δε θα πρέπει να παραλείψετε να δείτε το Αστρονομικό Ρολόι, τη γέφυρα του Καρόλου και το Κάστρο της Πράγας. Μια ρομαντική πόλη, που κατέχει επάξια τη θέση της στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι φίλοι των extremesportδε θα παραλείψουν να επισκεφθούν το Μπρνο, τη μεγαλύτερη πόλη της Μοραβίας,  όπου φιλοξενείται το ετήσιο Moto GP Grand Prix. Η πόλη θα είναι ιδιαίτερα αρεστή και στους μουσειολάτρες, καθώς διαθέτει ποικίλα και εξαιρετικά μουσεία. Όσοι φτάσετε εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις σπηλιές Μοκάτσα, βόρεια του Μπρνο. Απολαύστε μια ξενάγηση μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των σπηλαίων και δείτε εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.Το Κάρλοβι Βάρι, το ιστορικό και μεγαλύτερο τσεχικό  θέρετρο σπα, είναι σίγουρα προορισμός που αξίζει κανείς να επισκφεθεί. Δεν είναι τυχαίο το ότι είναι πολύ δημοφιλές σε τουριστικά γκρουπ Γερμανών και Ρώσων τουριστών.  Οι φίλοι της μπύρας δε θα πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν το Πιλσεν, το σπίτι της αυθεντικής  μπύρας Pilsner Urquell, που είναι παράλληλα και η μεγαλύτερη πόλη στη Δυτική Βοημία.

Στην Τσεχία ένα φιλοδδώρηαμ της τάξης του 10% είναι απαραίτητο, αλλά συνήθως δε συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό. Μη μπερδευτείτε με τα ποσοστά που θα δείτε σημειωμένα στο κάτω μέρος των αποδείξεων, καθώς ο Τσέχικος νόμος επιβάλλει την αναγραφή  του φόρου (20%), ο οποίος έχει υπολογιστεί στην τελική τιμή. Τα παραδοσιακά τσέχικα γεύματα είναι χορταστικά, όπως πρέπει για να ανακτήσει κανείς τις δυνάμεις του μετά από μια δύσκολη μέρα στους αγρούς. Το μεσημεριανό αποτελείται συνήθως από δύο ή τρία πιάτα. Το πρώτο πιάτο είναι συνήθως σούπα (polévka), με πιο γνωστές τη bramboračka, πατατόοσυπα και τη gulášovka, πηχτό γκούλας. Το δεύτερο πιάτο συνήθως είναι λιπαρό και έχει ως βάση το χοιρινό ή το βοδινό, αλλά ακόμα και το κοτόπουλο ή την πάπια, που συνοδεύονται συνήθως με βραστές πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, ή το παραδοσιακό knedlíky, είδος ζυμαρικών. Φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε εξαιρετικά σνακ μπύρας, όπως το Utopenec, λουκάνικο με κρεμμύδι, σκόρδο και πολλά μπαχαρικά.

 


Προορισμοί κάτω από Τσεχία:
Γλώσσα
Τσεχικα
Νόμισμα
Τσεχικη κορωνα
Τηλεφωνικός κωδικός
+420
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
10474
Α.Ε.Π. (σε δις $)
254.375

Χώρες που συνορεύουν με Τσεχία:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Τσεχία

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 20580 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 18948 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 17908 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 17625 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 17405 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 17356 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 17145 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 17102 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16853 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 16651 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 27436 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 27227 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 25910 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 25509 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 25368 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 24693 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 24473 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 23777 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 23307 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 22767 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Οι πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως είναι το Τόκυο (37,8 εκ.), η Σεούλ (23,9 εκ.) και το Μέξικο (22,9 εκ.)!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας