3244 Επισκέψεις

Προορισμός Τσεχία

Η Τσεχία μπορεί να μην είναι μεγάλη χώρα σίγουρα όμως έχει πλούσια ιστορία.  Η Τσεχία είναι γνωστή παλαιότερα ως Βοημία  και δημιουργήθηκε στα τέλη του 9ου αιώνα ως ένα μικρό δουκάτο γύρω από την Πράγα.Εξελίχθηκε σε μια πολύ μεγάλη βιομηχανική δύναμη της μοναρχίας το 19ο αιώνα και το κέντρο της δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας που δημιουργήθηκε το 1918 και ακολούθησε την κατάλυση της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.  Την 1η Ιανουαρίου 1993 η Τσεχοσλοβακία διαλύθηκε ειρηνικά στα σημερινά γνωστά κράτη,  τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Δημοκρατία της Σλοβακίας. 

Η Μοραβία μαζί με τη Βοημία ήταν ανάμεσα στις πρώτες περιοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης που βίωσαν τη βιομηχανική επανάσταση,  χωρίς όμως η Μοραβία να ζήσει την έντονη αστικοποίηση της Βοημίας. Η ποικιλομορφία των τσέχικων αστικών περιοχών είναι μεγάλη και διάσπαρτη σε όλο το μήκος της χώρας. Η Πράγα, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της τσεχικής Δημοκρατίας, αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό ενός μεγάλου μέρους ταξιδιωτών, καθώς μαγεύονται από το μεγάλο και υπέροχο ιστορικό της κέντρο. Με τις πολλές γέφυρες, τους πύργους, τους καθεδρικούς ναούς και το ποτάμι της δεν μπορεί να αφήσει κανένα ασυγκίνητο. Φυσικά, δε θα πρέπει να παραλείψετε να δείτε το Αστρονομικό Ρολόι, τη γέφυρα του Καρόλου και το Κάστρο της Πράγας. Μια ρομαντική πόλη, που κατέχει επάξια τη θέση της στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι φίλοι των extremesportδε θα παραλείψουν να επισκεφθούν το Μπρνο, τη μεγαλύτερη πόλη της Μοραβίας,  όπου φιλοξενείται το ετήσιο Moto GP Grand Prix. Η πόλη θα είναι ιδιαίτερα αρεστή και στους μουσειολάτρες, καθώς διαθέτει ποικίλα και εξαιρετικά μουσεία. Όσοι φτάσετε εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τις σπηλιές Μοκάτσα, βόρεια του Μπρνο. Απολαύστε μια ξενάγηση μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των σπηλαίων και δείτε εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.Το Κάρλοβι Βάρι, το ιστορικό και μεγαλύτερο τσεχικό  θέρετρο σπα, είναι σίγουρα προορισμός που αξίζει κανείς να επισκφεθεί. Δεν είναι τυχαίο το ότι είναι πολύ δημοφιλές σε τουριστικά γκρουπ Γερμανών και Ρώσων τουριστών.  Οι φίλοι της μπύρας δε θα πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν το Πιλσεν, το σπίτι της αυθεντικής  μπύρας Pilsner Urquell, που είναι παράλληλα και η μεγαλύτερη πόλη στη Δυτική Βοημία.

Στην Τσεχία ένα φιλοδδώρηαμ της τάξης του 10% είναι απαραίτητο, αλλά συνήθως δε συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό. Μη μπερδευτείτε με τα ποσοστά που θα δείτε σημειωμένα στο κάτω μέρος των αποδείξεων, καθώς ο Τσέχικος νόμος επιβάλλει την αναγραφή  του φόρου (20%), ο οποίος έχει υπολογιστεί στην τελική τιμή. Τα παραδοσιακά τσέχικα γεύματα είναι χορταστικά, όπως πρέπει για να ανακτήσει κανείς τις δυνάμεις του μετά από μια δύσκολη μέρα στους αγρούς. Το μεσημεριανό αποτελείται συνήθως από δύο ή τρία πιάτα. Το πρώτο πιάτο είναι συνήθως σούπα (polévka), με πιο γνωστές τη bramboračka, πατατόοσυπα και τη gulášovka, πηχτό γκούλας. Το δεύτερο πιάτο συνήθως είναι λιπαρό και έχει ως βάση το χοιρινό ή το βοδινό, αλλά ακόμα και το κοτόπουλο ή την πάπια, που συνοδεύονται συνήθως με βραστές πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, ή το παραδοσιακό knedlíky, είδος ζυμαρικών. Φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε εξαιρετικά σνακ μπύρας, όπως το Utopenec, λουκάνικο με κρεμμύδι, σκόρδο και πολλά μπαχαρικά.

 


Προορισμοί κάτω από Τσεχία:
Γλώσσα
Τσεχικα
Νόμισμα
Τσεχικη κορωνα
Τηλεφωνικός κωδικός
+420
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
10474
Α.Ε.Π. (σε δις $)
254.375

Χώρες που συνορεύουν με Τσεχία:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Τσεχία

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 19109 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 17688 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 16617 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 16291 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 16237 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 16100 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 15953 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 15950 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 15603 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 15449 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 25805 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 25537 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 24195 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 23906 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 23833 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 23244 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 22866 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 22239 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 21653 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 21109 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Ο Πύργος της Πίζας πάντα έγερνε!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας