3058 Επισκέψεις

Προορισμός Πολωνία

Μια χώρα πεδινή, που εξάλλου στα σλάβικα, αυτό σημαίνει και το όνομά της. Η Πολωνία συνέβαλε αποφασιστικά στην παγκόσμια κουλτούρα με πολλούς επιστήμονες και συγγραφείς, όπως ο Κοπέρνικος, η Μαρία Κιουρί και ο Φρεντερίκ Σοπέν, που αποτελούν από τα λαμπρότερα παραδείγματα. Έχει ιστορία άνω των χιλίων ετών και είναι πλούσια σε φυσικό ορυκτό πλούτο όπως το ορυκτό αλάτι. Αξιόλογο είναι να επισημάνουμε ότι το αλατωρυχείο της Βιελίτσκα, που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και βρίσκεται στην Κρακοβία, περιλαμβάνει ολόκληρη πόλη κάτω απο το έδαφος, με αναρρωτήριο, χώρους θεατρικών παραστάσεων, παρεκκλήσι, καφενείο. Ολα φτιαγμένα απο αλάτι, απο τις σκάλες μέχρι τους πολυελαίους.


Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Βαρσοβία. Η πόλη που αναγεννήθηκε απο τις στάχτες της, συτές που άφησαν πίσω οι βομβαρδισμοί των Γερμανών κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Πολωνοί με πείσμα αναπαρήγαγαν από την αρχή το ιστορικό κέντρο χρησιμοποιόντας ελάχιστα σχέδια και φωτογραφίες που είχαν διασωθεί. Μαγευτική είναι η αριστερή όχθη του Βίστουλα όπου μπορεί κανείς να ξεκινήσει την περιήγησή του από το Βασιλικό Κάστρο, ένα εντυπωσιακό κτίριο, του οποίου η ανακατασκευή τέλειωσε το 1984. Ακριβώς έξω απο το Κάστρο είναι μια μεγάλη πλατεία που οριοθετεί την είσοδο στην Παλιά Πόλη, με τα ατμοσφαιρικά καφέ, τα πολύχρωμα κτίρια και τα λιθόστρωτα δρομάκια. Συνεχίστε την πορεία σας μέσα απο το Βασιλικό Μίλι που στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται ένα απο τα ωραιότερα αξιοθέατα της χώρας, το Παλάτι Λαζιέσκι, καλοκαιρινό καταφύγιο των βασιλιάδων. Μια απο τις ωραιότερες πόλεις της Πολωνίας είναι η Κρακοβία, με το Μέγαρο Υφαντουργίας και τη γοτθική εκκλησία της Παναγίας, με το διάσημο ξύλινο ιερό. Μια επίσκεψη στα μουσεία της Κρακοβίας, που είναι αρκετά και εντυπωσιακά, κυρίως το Κάστρο Βαβέλ, που είναι το δημοφιλέστερο και πιο πλούσιο μουσείο της χώρας είναι αναμφισβήτητα μια εξαιρετική επιλογή. Το Άουσβιτς, το σύμβολο του τρόμου και του ολοκαυτώματος επίσης, αξίζει επίσκεψης για όσους αγαπούν την ιστορία. Επόμενη πόλη είναι ο «άρχοντας» της Βαλτικής, ένα ψαράδικο χωριό που εξελίχθηκε σε πόλη - σύμβολο και ένα από τα πλουσιότερα λιμάνια,το Γκντάσκ. Μια πόλη υπερπαραγωγή που γι’ αυτό εργάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι αλλα και η φύση της  χάρισε μια μοναδική ομορφιά. Στη νότια Πολωνία είναι η πόλη Τσεστόχοβα, που είναι το θρησκευτικό κέντρο της χώρας όπου συρρέουν καθημερινά χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο.


Οι Πολωνοί λένε «φάτε, πιείτε και χαλαρώστε τις ζώνες σας». Αν και η κουζίνα τους παραμένει στη σκιά, είναι όμως συναρπαστική. Ακριβώς επειδή διαθέτει στοιχεία από τις γαστρονομικές παραδόσεις πολλών διαφόρων εθνοτήτων που για αιώνες έζησαν πλάι πλάι, έχει μενού πλούσια και γευστικά. Αξιοσημείωτα τρόφιμα είνα τα πολωνικά λουκάνικα, η κόκκινη σούπα τεύτλων (μπορς), πολωνικά dumplings, πατσάς κτλ. Πολωνικά γλυκά είναι τα ντόνατς, πολωνικά μελόψωμα κ.α. Διάσημη η Πολωνική Βότκα και το Πολωνικό υδρομέλι, αρχαίο ποτό, υπέροχο συνοδευτικό τις νύχτες του χειμώνα.


Προορισμοί κάτω από Πολωνία:
Πρωτεύουσα
Βαρσοβία
Γλώσσα
Πολωνικα
Νόμισμα
Ζλοτι
Τηλεφωνικός κωδικός
+48
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
38130
Α.Ε.Π. (σε δις $)
685.594

Χώρες που συνορεύουν με Πολωνία:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Πολωνία

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 20580 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 18948 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 17908 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 17625 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 17405 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 17356 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 17145 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 17102 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16853 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 16651 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 27436 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 27227 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 25910 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 25509 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 25368 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 24693 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 24473 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 23777 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 23307 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 22767 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Στο Τόκυο είναι πιο γρήγορο να κινηθείς με ποδήλατο παρά με αυτοκίνητο για αποστάσεις συντομότερες των 50 λεπτών!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας