3520 Επισκέψεις

Προορισμός Πολωνία

Μια χώρα πεδινή, που εξάλλου στα σλάβικα, αυτό σημαίνει και το όνομά της. Η Πολωνία συνέβαλε αποφασιστικά στην παγκόσμια κουλτούρα με πολλούς επιστήμονες και συγγραφείς, όπως ο Κοπέρνικος, η Μαρία Κιουρί και ο Φρεντερίκ Σοπέν, που αποτελούν από τα λαμπρότερα παραδείγματα. Έχει ιστορία άνω των χιλίων ετών και είναι πλούσια σε φυσικό ορυκτό πλούτο όπως το ορυκτό αλάτι. Αξιόλογο είναι να επισημάνουμε ότι το αλατωρυχείο της Βιελίτσκα, που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα και βρίσκεται στην Κρακοβία, περιλαμβάνει ολόκληρη πόλη κάτω απο το έδαφος, με αναρρωτήριο, χώρους θεατρικών παραστάσεων, παρεκκλήσι, καφενείο. Ολα φτιαγμένα απο αλάτι, απο τις σκάλες μέχρι τους πολυελαίους.


Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Βαρσοβία. Η πόλη που αναγεννήθηκε απο τις στάχτες της, συτές που άφησαν πίσω οι βομβαρδισμοί των Γερμανών κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Πολωνοί με πείσμα αναπαρήγαγαν από την αρχή το ιστορικό κέντρο χρησιμοποιόντας ελάχιστα σχέδια και φωτογραφίες που είχαν διασωθεί. Μαγευτική είναι η αριστερή όχθη του Βίστουλα όπου μπορεί κανείς να ξεκινήσει την περιήγησή του από το Βασιλικό Κάστρο, ένα εντυπωσιακό κτίριο, του οποίου η ανακατασκευή τέλειωσε το 1984. Ακριβώς έξω απο το Κάστρο είναι μια μεγάλη πλατεία που οριοθετεί την είσοδο στην Παλιά Πόλη, με τα ατμοσφαιρικά καφέ, τα πολύχρωμα κτίρια και τα λιθόστρωτα δρομάκια. Συνεχίστε την πορεία σας μέσα απο το Βασιλικό Μίλι που στο τέλος της διαδρομής βρίσκεται ένα απο τα ωραιότερα αξιοθέατα της χώρας, το Παλάτι Λαζιέσκι, καλοκαιρινό καταφύγιο των βασιλιάδων. Μια απο τις ωραιότερες πόλεις της Πολωνίας είναι η Κρακοβία, με το Μέγαρο Υφαντουργίας και τη γοτθική εκκλησία της Παναγίας, με το διάσημο ξύλινο ιερό. Μια επίσκεψη στα μουσεία της Κρακοβίας, που είναι αρκετά και εντυπωσιακά, κυρίως το Κάστρο Βαβέλ, που είναι το δημοφιλέστερο και πιο πλούσιο μουσείο της χώρας είναι αναμφισβήτητα μια εξαιρετική επιλογή. Το Άουσβιτς, το σύμβολο του τρόμου και του ολοκαυτώματος επίσης, αξίζει επίσκεψης για όσους αγαπούν την ιστορία. Επόμενη πόλη είναι ο «άρχοντας» της Βαλτικής, ένα ψαράδικο χωριό που εξελίχθηκε σε πόλη - σύμβολο και ένα από τα πλουσιότερα λιμάνια,το Γκντάσκ. Μια πόλη υπερπαραγωγή που γι’ αυτό εργάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι αλλα και η φύση της  χάρισε μια μοναδική ομορφιά. Στη νότια Πολωνία είναι η πόλη Τσεστόχοβα, που είναι το θρησκευτικό κέντρο της χώρας όπου συρρέουν καθημερινά χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο.


Οι Πολωνοί λένε «φάτε, πιείτε και χαλαρώστε τις ζώνες σας». Αν και η κουζίνα τους παραμένει στη σκιά, είναι όμως συναρπαστική. Ακριβώς επειδή διαθέτει στοιχεία από τις γαστρονομικές παραδόσεις πολλών διαφόρων εθνοτήτων που για αιώνες έζησαν πλάι πλάι, έχει μενού πλούσια και γευστικά. Αξιοσημείωτα τρόφιμα είνα τα πολωνικά λουκάνικα, η κόκκινη σούπα τεύτλων (μπορς), πολωνικά dumplings, πατσάς κτλ. Πολωνικά γλυκά είναι τα ντόνατς, πολωνικά μελόψωμα κ.α. Διάσημη η Πολωνική Βότκα και το Πολωνικό υδρομέλι, αρχαίο ποτό, υπέροχο συνοδευτικό τις νύχτες του χειμώνα.


Προορισμοί κάτω από Πολωνία:
Πρωτεύουσα
Βαρσοβία
Γλώσσα
Πολωνικα
Νόμισμα
Ζλοτι
Τηλεφωνικός κωδικός
+48
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
38130
Α.Ε.Π. (σε δις $)
685.594

Χώρες που συνορεύουν με Πολωνία:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Πολωνία

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 25007 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 23319 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 22275 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 21973 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 21701 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 21569 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 21390 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 21335 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 21141 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 20927 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 31832 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 31590 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 30338 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 29912 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 29657 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 29033 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 28822 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 28089 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 27709 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 27080 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Το κόκκινο είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα σε μία σημαία (75%) και ακολουθούν το άσπρο (70%) και το μπλε (50%)!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας