3224 Επισκέψεις

Προορισμός Ουγγαρία

Η Ουγγαρία είναι μια παλιά χώρα που ιδρύθηκε το 1000, κατοικήθηκε από τους Ιλλυριούς και στην συνέχεια από τους Κέλτες. Πρόκειται για μια πολύχρωμη χώρα με  ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα. Η ιδιάζουσα γεωγραφική της θέση και το ανάγλυφο του εδάφους, καθώς και οι κλιματολογικές ιδιαιτερότητές της, ευνόησαν την ανάπτυξη πλούσιας και ποικίλης χλωρίδας και πανίδας. Ενα μοναδικό στην Ευρώπη δημιούργημα αποτελεί η στέπα της Μεγάλης Ουγγρικής Πεδιάδας με το χαρακτηριστικό οικοσύστημα και τα σπάνια φυσικά φαινόμενα όπως π.χ ο αντικατοπτρισμός.


Το «Διαμάντι του Δούναβη» είναι η πρωτεύουσα της, η Βουδαπέστη. Χωρισμένη στα δύο από τον ποταμό Δούναβη προσφέρει πληθώρα διαφορετικών κόσμων στους επισκέπτες της. Το αυτοκρατορικό παρελθόν κατοικεί στην περιοχή Βούδα, και τα σημάδια της επανάστασης του 1956 στην Πέστη. Συνήθως οι εξορμήσεις ξεκινούν από τη συνοικία του κάστρου στη Βούδα, που ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να την προσεγγίσεις είναι με το τελεφερίκ, του οποίου τα βαγόνια είναι πιστά αντίγραφα από το 1870. Επίσης ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το ξενοδοχείο και τα θερμά λουτρά του Gellert. Περνώντας στην Πέστη, το πρώτο που πρέπει να δείτε είναι το κοινοβούλιο, το κτίριο της Όπερας, την πλατεία των Ηρώων, το παραμυθένιο σκηνικό του Varosliget (πάρκο της πόλης) με την τεράστια τεχνητή λίμνη που το χειμώνα μετατρέπεται στο πιο όμορφο παγοδρόμιο της Ευρώπης, το κάστρο του Vajdahunya,και απέναντί του το ζωολογικό κήπο, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.


Μετά την Βουδαπέστη το πιο τουριστικό μέρος είναι η λίμνη Μπάλατον, ένας παράδεισο για τους εραστές των διακοπών στην ησυχία του λιμναίου περιβάλλοντος. Αξιόλογα είναι τα ιστορικά κέντρα του Sopron ή του Koszeg,το αβαείο του Pannonhalma,οι πορσελάνες του Herend,τα πανέμορφα δάση των υγροτόπων, οι μοναδικές αλέες με τις φιλύρες, και οι πύργοι των αριστοκρατών.


Η Ουγγαρία είναι εξαιρετικά πλούσια σε θερμά ιαματικά λουτρά και οι θεραπευτικές ιδιότητες τους είναι γνωστές χιλιάδες χρόνια τώρα.


Η κουζίνα της Ουγγαρίας ξαφνιάζει ευχάριστα με τη μοναδικότητα των γεύσεών της που συνοδεύονται από μοναδικές ποικιλίες κρασιών. Στις κάβες και τα κελάρια της Βόρειας Ουγγαρίας ωριμάζει το πιο γνωστό στον κόσμο ουγγρικό κρασί, το λιαστό κρασί του Tokaj. Πρωταγωνιστής στην ουγγρική κουζίνα είναι η πάπρικα που χρησιμοποιείται παντού, σε φαγητά, τυριά ακόμα και γλυκά.Το διάσημο παραδοσιακό φαγητό τους είναι η σούπα γκούλας, το «χορτομπάγκι» δηλαδή τηγανίτες γεμισμένες με κρέας και πάπρικα, καθώς και το «πόρκολτ» (σημαίνει τσιγαριστό) το οποίο παρασκευάζεται με βοδινό, χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Γενικά οι Ούγκροι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο κρέας.Τα γεύματα ολοκληρώνονται με μοναδικά ουγγρικά γλυκά και απο το τραπέζι τους δεν απουσιάζουν ποτέ τα κρασιά.


Προσθέστε σε αυτά τη λαική μουσική με τα παραδοσιακά βιολιά και μονο τότε θα έχετε πάρει μια γεύση της πολυμορφίας της Ουγγαρίας.


Προορισμοί κάτω από Ουγγαρία:
Γλώσσα
Ουγγρικα
Νόμισμα
Φιορινι
Τηλεφωνικός κωδικός
+36
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
10029
Α.Ε.Π. (σε δις $)
186.054

Χώρες που συνορεύουν με Ουγγαρία:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Ουγγαρία

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 20148 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 18594 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 17535 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 17250 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 17088 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 17042 επισκέπτες
  7. Αμερική το είδαν 16816 επισκέπτες
  8. Δωδεκάνησα το είδαν 16814 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16496 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 16349 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 26974 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 26811 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 25419 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 25051 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 24957 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 24281 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 23988 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 23366 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 22823 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 22330 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Τα πλοία με ελληνική σημαία αποτελούν το 70% του συνόλου του εμπορικού στόλου της Ευρώπης. Ο εγχώριος νόμος επιβάλλει το 75% του πληρώματος των πλοίων να έχουν ελληνική υπηκοότητα
  Προσθέστε την επιχείρησή σας