3639 Επισκέψεις

Προορισμός Ουγγαρία

Η Ουγγαρία είναι μια παλιά χώρα που ιδρύθηκε το 1000, κατοικήθηκε από τους Ιλλυριούς και στην συνέχεια από τους Κέλτες. Πρόκειται για μια πολύχρωμη χώρα με  ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα. Η ιδιάζουσα γεωγραφική της θέση και το ανάγλυφο του εδάφους, καθώς και οι κλιματολογικές ιδιαιτερότητές της, ευνόησαν την ανάπτυξη πλούσιας και ποικίλης χλωρίδας και πανίδας. Ενα μοναδικό στην Ευρώπη δημιούργημα αποτελεί η στέπα της Μεγάλης Ουγγρικής Πεδιάδας με το χαρακτηριστικό οικοσύστημα και τα σπάνια φυσικά φαινόμενα όπως π.χ ο αντικατοπτρισμός.


Το «Διαμάντι του Δούναβη» είναι η πρωτεύουσα της, η Βουδαπέστη. Χωρισμένη στα δύο από τον ποταμό Δούναβη προσφέρει πληθώρα διαφορετικών κόσμων στους επισκέπτες της. Το αυτοκρατορικό παρελθόν κατοικεί στην περιοχή Βούδα, και τα σημάδια της επανάστασης του 1956 στην Πέστη. Συνήθως οι εξορμήσεις ξεκινούν από τη συνοικία του κάστρου στη Βούδα, που ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να την προσεγγίσεις είναι με το τελεφερίκ, του οποίου τα βαγόνια είναι πιστά αντίγραφα από το 1870. Επίσης ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το ξενοδοχείο και τα θερμά λουτρά του Gellert. Περνώντας στην Πέστη, το πρώτο που πρέπει να δείτε είναι το κοινοβούλιο, το κτίριο της Όπερας, την πλατεία των Ηρώων, το παραμυθένιο σκηνικό του Varosliget (πάρκο της πόλης) με την τεράστια τεχνητή λίμνη που το χειμώνα μετατρέπεται στο πιο όμορφο παγοδρόμιο της Ευρώπης, το κάστρο του Vajdahunya,και απέναντί του το ζωολογικό κήπο, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.


Μετά την Βουδαπέστη το πιο τουριστικό μέρος είναι η λίμνη Μπάλατον, ένας παράδεισο για τους εραστές των διακοπών στην ησυχία του λιμναίου περιβάλλοντος. Αξιόλογα είναι τα ιστορικά κέντρα του Sopron ή του Koszeg,το αβαείο του Pannonhalma,οι πορσελάνες του Herend,τα πανέμορφα δάση των υγροτόπων, οι μοναδικές αλέες με τις φιλύρες, και οι πύργοι των αριστοκρατών.


Η Ουγγαρία είναι εξαιρετικά πλούσια σε θερμά ιαματικά λουτρά και οι θεραπευτικές ιδιότητες τους είναι γνωστές χιλιάδες χρόνια τώρα.


Η κουζίνα της Ουγγαρίας ξαφνιάζει ευχάριστα με τη μοναδικότητα των γεύσεών της που συνοδεύονται από μοναδικές ποικιλίες κρασιών. Στις κάβες και τα κελάρια της Βόρειας Ουγγαρίας ωριμάζει το πιο γνωστό στον κόσμο ουγγρικό κρασί, το λιαστό κρασί του Tokaj. Πρωταγωνιστής στην ουγγρική κουζίνα είναι η πάπρικα που χρησιμοποιείται παντού, σε φαγητά, τυριά ακόμα και γλυκά.Το διάσημο παραδοσιακό φαγητό τους είναι η σούπα γκούλας, το «χορτομπάγκι» δηλαδή τηγανίτες γεμισμένες με κρέας και πάπρικα, καθώς και το «πόρκολτ» (σημαίνει τσιγαριστό) το οποίο παρασκευάζεται με βοδινό, χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Γενικά οι Ούγκροι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο κρέας.Τα γεύματα ολοκληρώνονται με μοναδικά ουγγρικά γλυκά και απο το τραπέζι τους δεν απουσιάζουν ποτέ τα κρασιά.


Προσθέστε σε αυτά τη λαική μουσική με τα παραδοσιακά βιολιά και μονο τότε θα έχετε πάρει μια γεύση της πολυμορφίας της Ουγγαρίας.


Προορισμοί κάτω από Ουγγαρία:
Γλώσσα
Ουγγρικα
Νόμισμα
Φιορινι
Τηλεφωνικός κωδικός
+36
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
10029
Α.Ε.Π. (σε δις $)
186.054

Χώρες που συνορεύουν με Ουγγαρία:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Ουγγαρία

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 23221 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 21542 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 20502 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 20239 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 19959 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 19908 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 19697 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 19642 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 19447 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 19225 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 30020 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 29800 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 28492 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 28070 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 27895 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 27244 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 27046 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 26336 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 25907 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 25326 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Στο Τόκυο είναι πιο γρήγορο να κινηθείς με ποδήλατο παρά με αυτοκίνητο για αποστάσεις συντομότερες των 50 λεπτών!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας