3366 Επισκέψεις

Προορισμός Λουξεμβούργο

Το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, το Γιβραλτάρ του Βορρά ή αλλιώς η πράσινη καρδιά της Ευρώπης, όπως οι περισσότεροι λένε όταν αναφέρονται σε αυτό, είναι ένα μικρό κρατίδιο που ιδρύθηκε σιγά σιγά στα 963 από τον Κόμη Sigefroid, σε μια εξαιρετική θέση, στο σταυροδρόμι της Ευρώπης που αυτό καθόρισε και την μοίρα του μέσα στό πέρασμα των αιώνων.

Οι αποστάσεις είναι μικρές και εύκολα μπορείτε να εξερευνήσετε αυτό το λιλιπούτειο κράτος μέσα σε 3-4 μέρες, όμως αυτό που θα καταπλήξει κάθε επισκέπτη είναι το υψηλό πνευματικό επίπεδο και η ποιότητα ζωής. Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι ότι όλα είναι περιποιημένα, επίσης ότι όλα κινούνται με αργούς ρυθμούς με το θαυμαστό αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι χαρούμενοι και χαμογελαστοί και το μότο τους να είναι «θέλουμε να παραμείνουμε όπως είμαστε». Και φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Εύκολα συνειδητοποιεί κανείς ότι ούτε πέντε λεπτά απο το κέντρο της πόλης υπάρχουν καταπράσινα δάση με οξυές και μικρά κανάλια να συνδέουν τα σπίτια, μονοπάτια σηματοδοτημένα για πεζοπορία ή ποδήλατο και όλη αυτή η ηρεμία και το πράσινο δημιουργούν μια γοητευτική μονοτονία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Λουξεμβούργου μοιάζει ψεύτικο, νομίζει κανείς ότι  βρίσκεται σε σκηνικό του μεσαίωνα με βασιλιάδες, ιππότες, κάστρα και παλάτια. Κατευθυνθείτε προς το Παλάτι του Μεγάλου Δούκα και μετά συνεχίστε για να δείτε το οχυρό στον βράχο. Όσοι από εσάς δεν έχετε κλειστοφοβία, αξίζει να μπείτε μέσα στο βράχο και να περιηγηθείτε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους. Τα δύο αξιοθέατα έχουν χαρακτηρισθεί από την UNESCOΜνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η πόλη διαθέτει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που αξίζει να δείτε, αλλά επίσης τον Καθεδρικό Ναό, την Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και την πλατεία Συντάγματος με το άγαλμα της Χρυσής Κυρίας, που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Στην πλατεία ακόμη υπάρχει ένας φυσικός «εξώστης» με θέα στο φαράγγι του ποταμού Petrusse και στη Γέφυρα του Αδόλφου.

Όμως είναι απόλυτα απαραίτητη μια βόλτα με ποδήλατα, ιδίως στην περιοχή Μίλερταλ ή ακόμα στην εντυπωσιακή «διαδρομή των μύλων». Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία από τις πιο ειδυλλιακές οινοπαραγωγούς περιοχές, η κοιλάδα του Moselle. Σημαντικές επίσης πόλεις στην περιοχή είναι η Esch-sur-Alzette, η Ettlebruck, η Clervaux, η Esch-sur-Sureκα.

Η κουζίνα του Λουξεμβούργου είναι παρόμοια με της Γαλλίας, όμως και οι γερμανικές επιρροές είναι εμφανείς.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Λουξεμβούργο είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Καλό θα ήταν να αποφύγετε το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, διότι το κλίμα γίνεται ιδιαίτερα ψυχρό, καθώς μπορεί να φτάσει μέχρι  -15 βαθμούς Κελσίου.

Γλώσσα
Λουξεμβουργιανά, Γαλλικά, Γερμανικά
Νόμισμα
Ευρώ
Τηλεφωνικός κωδικός
+352
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
492
Α.Ε.Π. (σε δις $)
38.781

Χώρες που συνορεύουν με Λουξεμβούργο:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Λουξεμβούργο

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 20580 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 18948 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 17908 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 17625 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 17405 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 17356 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 17145 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 17102 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16853 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 16651 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 27436 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 27227 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 25910 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 25509 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 25368 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 24693 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 24473 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 23777 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 23307 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 22767 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Το κόκκινο είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα σε μία σημαία (75%) και ακολουθούν το άσπρο (70%) και το μπλε (50%)!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας