3724 Επισκέψεις

Προορισμός Λουξεμβούργο

Το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, το Γιβραλτάρ του Βορρά ή αλλιώς η πράσινη καρδιά της Ευρώπης, όπως οι περισσότεροι λένε όταν αναφέρονται σε αυτό, είναι ένα μικρό κρατίδιο που ιδρύθηκε σιγά σιγά στα 963 από τον Κόμη Sigefroid, σε μια εξαιρετική θέση, στο σταυροδρόμι της Ευρώπης που αυτό καθόρισε και την μοίρα του μέσα στό πέρασμα των αιώνων.

Οι αποστάσεις είναι μικρές και εύκολα μπορείτε να εξερευνήσετε αυτό το λιλιπούτειο κράτος μέσα σε 3-4 μέρες, όμως αυτό που θα καταπλήξει κάθε επισκέπτη είναι το υψηλό πνευματικό επίπεδο και η ποιότητα ζωής. Το πρώτο που παρατηρεί κανείς είναι ότι όλα είναι περιποιημένα, επίσης ότι όλα κινούνται με αργούς ρυθμούς με το θαυμαστό αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι χαρούμενοι και χαμογελαστοί και το μότο τους να είναι «θέλουμε να παραμείνουμε όπως είμαστε». Και φυσικά αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Εύκολα συνειδητοποιεί κανείς ότι ούτε πέντε λεπτά απο το κέντρο της πόλης υπάρχουν καταπράσινα δάση με οξυές και μικρά κανάλια να συνδέουν τα σπίτια, μονοπάτια σηματοδοτημένα για πεζοπορία ή ποδήλατο και όλη αυτή η ηρεμία και το πράσινο δημιουργούν μια γοητευτική μονοτονία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Λουξεμβούργου μοιάζει ψεύτικο, νομίζει κανείς ότι  βρίσκεται σε σκηνικό του μεσαίωνα με βασιλιάδες, ιππότες, κάστρα και παλάτια. Κατευθυνθείτε προς το Παλάτι του Μεγάλου Δούκα και μετά συνεχίστε για να δείτε το οχυρό στον βράχο. Όσοι από εσάς δεν έχετε κλειστοφοβία, αξίζει να μπείτε μέσα στο βράχο και να περιηγηθείτε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους. Τα δύο αξιοθέατα έχουν χαρακτηρισθεί από την UNESCOΜνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η πόλη διαθέτει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας, το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που αξίζει να δείτε, αλλά επίσης τον Καθεδρικό Ναό, την Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και την πλατεία Συντάγματος με το άγαλμα της Χρυσής Κυρίας, που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας. Στην πλατεία ακόμη υπάρχει ένας φυσικός «εξώστης» με θέα στο φαράγγι του ποταμού Petrusse και στη Γέφυρα του Αδόλφου.

Όμως είναι απόλυτα απαραίτητη μια βόλτα με ποδήλατα, ιδίως στην περιοχή Μίλερταλ ή ακόμα στην εντυπωσιακή «διαδρομή των μύλων». Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία από τις πιο ειδυλλιακές οινοπαραγωγούς περιοχές, η κοιλάδα του Moselle. Σημαντικές επίσης πόλεις στην περιοχή είναι η Esch-sur-Alzette, η Ettlebruck, η Clervaux, η Esch-sur-Sureκα.

Η κουζίνα του Λουξεμβούργου είναι παρόμοια με της Γαλλίας, όμως και οι γερμανικές επιρροές είναι εμφανείς.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Λουξεμβούργο είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Καλό θα ήταν να αποφύγετε το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, διότι το κλίμα γίνεται ιδιαίτερα ψυχρό, καθώς μπορεί να φτάσει μέχρι  -15 βαθμούς Κελσίου.

Γλώσσα
Λουξεμβουργιανά, Γαλλικά, Γερμανικά
Νόμισμα
Ευρώ
Τηλεφωνικός κωδικός
+352
Ζώνη ώρας
+01:00
Πληθυσμός
492
Α.Ε.Π. (σε δις $)
38.781

Χώρες που συνορεύουν με Λουξεμβούργο:

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Λουξεμβούργο

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 24112 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 22423 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 21379 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 21095 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 20800 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 20728 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 20526 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 20455 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 20285 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 20055 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 30925 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 30687 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 29429 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 28994 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 28763 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 28133 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 27914 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 27204 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 26800 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 26200 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Τα πλοία με ελληνική σημαία αποτελούν το 70% του συνόλου του εμπορικού στόλου της Ευρώπης. Ο εγχώριος νόμος επιβάλλει το 75% του πληρώματος των πλοίων να έχουν ελληνική υπηκοότητα
  Προσθέστε την επιχείρησή σας