4139 Επισκέψεις

Προορισμός Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, είναι μια νησιωτική χώρα και αποτελείται απο την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία, που από κοινού σχηματίζουν τη Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σίγουρα πρώτη στην λίστα του κάθε επισκέπτη είναι η πρωτεύουσα του HB, το Λονδίνο. Είναι μία πολύ μεγάλη πόλη με πολλά αξιοθέατα, όμως κάποια από αυτά έχουν χαρακτηρισθεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO. ‘Ενα από αυτά είναι το TowerofLondon, ή αλλιώς το Παλάτι και οχυρό της Αυτού Μεγαλειότητας, ακόμη πιό γνωστό ως ο Πύργος του Λονδίνου, το WestminsterPalace, το WestminsterAbbey και η εκκλησία της StMargaret.

Όμως Μνημεία UNESCO υπάρχουν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Βόρειο Yorkshire βρίσκεται το StudleyRoyalPark συμπεριλαμβανομένων των ερειπίων του Αβαείου του Fountain, ενώ στο Wiltshire βρίσκονται τα νεολιθικά μνημεία του Avebury και Stonehenge που θεωρούνται δύο απο τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά μεγαλιθικά μνημεία του κόσμου.

Μνημεία απο την UNESCO έχουν επίσης χαρακτηρισθεί στη Σκωτία η παλιά αλλά και η νέα πόλη του Εδιμβούργου. Στην Ουαλία αξίζει να επισκεφθείτε το BlaenavonIndustrialLandscape, ενώ επίσης άλλο ένα απίστευτης ομορφιάς αξιοθέατο είναι τα CastlesandTownWalls του Βασιλιά Εδουάρδου στο Cwynedd. Δε θα πρέπει να παραλέιψετε την υπέροχη πόλη των Ρωμαϊκών σπα στην Αγγλία, τη γνωστή ως TheCityofBath, ενώ στο Kent υπάρχουν τρία υπέροχα μνημεία ο Καθεδρικός ναός Canterbury, το Αβαείο StAugustine και η εκκλησία StMartin, που αξίζουν μιας επίσκεψης. Δε γίνεται να μην αναφερθούμε στο BlenheimPalace που βρίσκεται στο Woodstock, Oxfordshire. Η λίστα, αν και υπάρχουν κι άλλα μνημεία, δε θα μπορούσε να κλείσει αν δεν επισκεφτόσασταν το MaritimeGreenwitch του 17ου και 18ου αιώνα όπου ξεκίνησε η κατανόηση της αστρονομίας και της πλοήγησης και φυσικά να βγάλετε την παραδοσιακή φωτογραφία στην κόκκινη γραμμή που χωρίζει το ανατολικό από το δυτικό ημισφάιριο.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί κανείς και στις φυσικές ομορφιές του Ηνωμένου Βασιλείου και τα οκτώ Εθνικά Πάρκα του που είναι ιδανικά για ψάρεμα, πεζοπορία, κολύμπι και αναρρίχηση. Όσοι θέλουν μπορούν να ψαρέψουν στη μεγαλύτερη λίμνη της Μεγάλης Βρετανίας, τη LochLomond και το ομώνυμα πάρκο που περιλαμβάνει δεκάδες άλλες λίμνες και 50 ποτάμια. Μπορείτε να απολαύσετε την πεζοπορία και αναρρίχησή σας στα Cairngorms, να εξερευνήσετε την περιοχή, ενώ για όσους αρέσει η σπηλαιολογία αξιοσημείωτο είναι το BreaconBeacons και πολλά άλλα.

Αξίζει να δοκιμάσετε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, όπως στη Σκωτία το Arbroathsmokies (είδος καπνιστού μπακαλιάρου), στη Βόρεια Ιρλανδία ενδιαφέρον παρουσιάζει το παραδοσιακό τους πρωινό «Ulsterfry», ενώ στην Ουαλία τα παραδοσιακά τηγανιτά φύκια, και στη Βόρεια Αγγλία τη σπεσιαλιτέ του Λάνκανσαιρ απο βραστό βοδινό ή αρνίσιο κρέας.


Προορισμοί κάτω από Ηνωμένο Βασίλειο:
Πρωτεύουσα
Λονδίνο
Γλώσσα
Αγγλικά
Νόμισμα
Λίρα
Τηλεφωνικός κωδικός
+44
Ζώνη ώρας
+00:00
Πληθυσμός
61113
Α.Ε.Π. (σε δις $)
2.163

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Ηνωμένο Βασίλειο

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 24112 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 22423 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 21379 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 21095 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 20800 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 20728 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 20526 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 20455 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 20285 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 20055 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 30925 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 30687 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 29429 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 28994 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 28763 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 28133 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 27914 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 27204 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 26800 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 26200 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Κατά μέσο όρο, απολαμβάνουμε 250 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Αυτό αντιστοιχεί σε 3.000 αξιοζήλευτες ώρες ήλιου ετησίως
  Προσθέστε την επιχείρησή σας