3773 Επισκέψεις

Προορισμός Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, είναι μια νησιωτική χώρα και αποτελείται απο την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία, που από κοινού σχηματίζουν τη Μεγάλη Βρετανία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σίγουρα πρώτη στην λίστα του κάθε επισκέπτη είναι η πρωτεύουσα του HB, το Λονδίνο. Είναι μία πολύ μεγάλη πόλη με πολλά αξιοθέατα, όμως κάποια από αυτά έχουν χαρακτηρισθεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO. ‘Ενα από αυτά είναι το TowerofLondon, ή αλλιώς το Παλάτι και οχυρό της Αυτού Μεγαλειότητας, ακόμη πιό γνωστό ως ο Πύργος του Λονδίνου, το WestminsterPalace, το WestminsterAbbey και η εκκλησία της StMargaret.

Όμως Μνημεία UNESCO υπάρχουν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Βόρειο Yorkshire βρίσκεται το StudleyRoyalPark συμπεριλαμβανομένων των ερειπίων του Αβαείου του Fountain, ενώ στο Wiltshire βρίσκονται τα νεολιθικά μνημεία του Avebury και Stonehenge που θεωρούνται δύο απο τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά μεγαλιθικά μνημεία του κόσμου.

Μνημεία απο την UNESCO έχουν επίσης χαρακτηρισθεί στη Σκωτία η παλιά αλλά και η νέα πόλη του Εδιμβούργου. Στην Ουαλία αξίζει να επισκεφθείτε το BlaenavonIndustrialLandscape, ενώ επίσης άλλο ένα απίστευτης ομορφιάς αξιοθέατο είναι τα CastlesandTownWalls του Βασιλιά Εδουάρδου στο Cwynedd. Δε θα πρέπει να παραλέιψετε την υπέροχη πόλη των Ρωμαϊκών σπα στην Αγγλία, τη γνωστή ως TheCityofBath, ενώ στο Kent υπάρχουν τρία υπέροχα μνημεία ο Καθεδρικός ναός Canterbury, το Αβαείο StAugustine και η εκκλησία StMartin, που αξίζουν μιας επίσκεψης. Δε γίνεται να μην αναφερθούμε στο BlenheimPalace που βρίσκεται στο Woodstock, Oxfordshire. Η λίστα, αν και υπάρχουν κι άλλα μνημεία, δε θα μπορούσε να κλείσει αν δεν επισκεφτόσασταν το MaritimeGreenwitch του 17ου και 18ου αιώνα όπου ξεκίνησε η κατανόηση της αστρονομίας και της πλοήγησης και φυσικά να βγάλετε την παραδοσιακή φωτογραφία στην κόκκινη γραμμή που χωρίζει το ανατολικό από το δυτικό ημισφάιριο.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί κανείς και στις φυσικές ομορφιές του Ηνωμένου Βασιλείου και τα οκτώ Εθνικά Πάρκα του που είναι ιδανικά για ψάρεμα, πεζοπορία, κολύμπι και αναρρίχηση. Όσοι θέλουν μπορούν να ψαρέψουν στη μεγαλύτερη λίμνη της Μεγάλης Βρετανίας, τη LochLomond και το ομώνυμα πάρκο που περιλαμβάνει δεκάδες άλλες λίμνες και 50 ποτάμια. Μπορείτε να απολαύσετε την πεζοπορία και αναρρίχησή σας στα Cairngorms, να εξερευνήσετε την περιοχή, ενώ για όσους αρέσει η σπηλαιολογία αξιοσημείωτο είναι το BreaconBeacons και πολλά άλλα.

Αξίζει να δοκιμάσετε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, όπως στη Σκωτία το Arbroathsmokies (είδος καπνιστού μπακαλιάρου), στη Βόρεια Ιρλανδία ενδιαφέρον παρουσιάζει το παραδοσιακό τους πρωινό «Ulsterfry», ενώ στην Ουαλία τα παραδοσιακά τηγανιτά φύκια, και στη Βόρεια Αγγλία τη σπεσιαλιτέ του Λάνκανσαιρ απο βραστό βοδινό ή αρνίσιο κρέας.


Προορισμοί κάτω από Ηνωμένο Βασίλειο:
Πρωτεύουσα
Λονδίνο
Γλώσσα
Αγγλικά
Νόμισμα
Λίρα
Τηλεφωνικός κωδικός
+44
Ζώνη ώρας
+00:00
Πληθυσμός
61113
Α.Ε.Π. (σε δις $)
2.163

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Ηνωμένο Βασίλειο

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 20580 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 18948 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 17908 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 17625 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 17405 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 17356 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 17145 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 17102 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16853 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 16651 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 27436 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 27227 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 25910 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 25509 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 25368 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 24693 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 24473 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 23777 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 23307 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 22767 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Το Central Park της Νέας Υόρκης έχει 225.000 δέντρα!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας