3295 Επισκέψεις

Προορισμός Γροιλανδία

Η Γροιλανδία είναι μια αυτόνομη χώρα που ανήκει στο βασίλειο της Δανίας. Κατοικείται για τα τουλάχιστον τελευταία 4.500 με 5.000 χρόνια από λαούς της Αρκτικής των οποίων οι πρόγονοι μετανάστευσαν εκεί από τον Καναδά. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν στο ακατοίκητο νότιο τμήμα της Γροιλανδίας ξεκινώντας από τον 10ο αιώνα. Λαοί Inuit έφτασαν εκεί το 13ο αιώνα. Οι Σκανδιναβικές αποικίες εξαφανίστηκαν στα τέλη του 15ου αιώνα. Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Σκανδιναβία και η Γροιλανδία ανέκτησαν τις επαφές μεταξύ τους, και η Δανία κυριάρχησε στο νησί.
Οι περιοχές της Γροιλανδίας έχουν δύο ονόματα, ένα παραδοσιακό και επίσημο Γροιλανδικό και ένα ανεπίσημο Δανικό.
Όποιος επισκεφτεί τη Γροιλανδία και κυρίως οι λάτρεις της φύσης, σίγουρα έχει πολλά πράγματα να κάνει. Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε πεζοπορία οπουδήποτε στη Γροιλανδία, καθώς δεν υπάρχει ιδιοκτησία σε ολόκληρη την χώρα. Πάραυτα, δεν πρέπει να απομακρυνθείτε από τα λίγα μικρά μονοπάτια που υπάρχουν. Θα βρεθείτε εύκολα σε εκκεντρικές περιοχές και θα αναρωτιέστε εάν είναι ίσως το πρώτο πρόσωπο που ποτέ έχει σταθεί σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Αυτή η σπάνια αίσθηση είναι μακράν ο καλύτερος λόγος για να ταξιδέψει κανείς στη Γροιλανδία.
Στη Γροιλανδία μπορείτε να πάτε για ψάρεμα, όπου ένας μπακαλιάρος και ένας καρχαρίας είναι το ίδιο πιθανό να αποτελέσουν ψαριά, να επισκεφθείτε την άγρια ζωή από εδάφους, θάλασσας ή αέρος, να κάνετε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και να δείτε φάλαινες, να κάνετε βόλτα σε έλκηθρο με σκύλους, ακόμα και να κάνετε καταδύσεις στα παγωμένα νερά και να απολαύσετε τα παγόβουνα από μια άλλη οπτική γωνία. Η Γροιλανδία διαθέτει επίσης και θερμά λουτρά, των οποίων τις θεραπευτικές ιδιότητες μπορείτε να απολαύσετε, βλέποντας τα επιβλητικά παγόβουνα. Τέλος, το φιόρδ πάγου και ο παγετώνας στο Ilulissat συνθέτουν μια παγκόσμιας κλάσης περιοχή με εξαιρετική φυσική ομορφιά, ως αποτέλεσμα της οποίας το φιόρδ προστέθηκε στην λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2004. Μην το παραλείψετε.
Στη Γροιλανδία το παρελθόν δεν είναι ποτέ πολύ μακριά, ακόμα και στις μεγαλύτερες πόλεις θα γνωρίσετε τον πολιτισμό του παρελθόντος. Σχεδόν όλες οι πόλεις έχουν ένα μουσείο για την ιστορία της πόλης και την πολιτιστική ιστορία του οικισμού. Εδώ θα μπορέσετε να δείτε τα κοστούμια, τη φαλαινοθηρία και τα εργαλεία για κυνήγι καθώς και διάφορα στοιχεία ιστορικής χρησιμότητας.
Η Γροιλανδία είναι μια χώρα γάλακτος και μελιού όσον αφορά τα τρόφιμα και τα ποτά. Σίγουρα θα θέλετε να τα απολαύσετε, ανεξάρτητα από το αν επισκεφτείτε ένα από τα πολλά γκουρμέ εστιατόρια της χώρας ή κάθεστε σε μια σκηνή μετά από μια κουραστική μέρα στα έλκηθρα με σκύλους και τρώτε ένα καλό στερεό γεύμα, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους σωματικά δραστήριους τουρίστες να κρατήσουν το σώμα τους ζεστό το χειμώνα. Το κρέας αποτελεί βασικό στοιχείο της κουζίνας της Γροιλανδίας. Έχει τις ρίζες της στην παραδοσιακή ισχυρή αίσθηση της παλιάς κοινότητας Inuit, όπου η επιβίωσή της εξαρτιόταν από ό, τι οι άνδρες έφερναν κατά την επιστροφή τους από ένα ταξίδι κυνηγιού. Θα συνειδητοποιήσετε γρήγορα τη σημασία του κρέατος, όταν επισκεφθείτε τη χώρα. Είναι καλό και φθηνό, και πολλές συζητήσεις περιπλέκονται γύρω από το κυνήγι και το ψάρεμα.

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Γροιλανδία

 

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 24976 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 23288 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 22239 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 21939 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 21663 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 21536 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 21357 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 21303 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 21108 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 20892 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 31799 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 31556 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 30304 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 29878 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 29622 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 28998 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 28787 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 28057 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 27672 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 27051 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Κατά μέσο όρο, απολαμβάνουμε 250 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Αυτό αντιστοιχεί σε 3.000 αξιοζήλευτες ώρες ήλιου ετησίως
  Προσθέστε την επιχείρησή σας