2597 Επισκέψεις

Προορισμός Γουαδελούπη

Η Γουαδελούπη ήταν μια πρώιμη αραβική ονομασία για το “ποτάμι από μαύρο χαλίκι” ή “ποτάμι με μαύρη όχθη”. Το όνομα αρχικά έγινε διάσημο ως ένα ποτάμι στην Extremadura, της Ισπανίας, που επίσης είναι γνωστό για τις εμφανίσεις της Παναγίας εκεί, αργότερα γνωστή ως Παναγία της Γουαδελούπης ή πιο γνωστή σήμερα ως Παναγίας της Extremadura.

Αργότερα, το όνομα έγινε περισσότερο γνωστό καθώς συνθέθηκε με άλλες εμφανίσεις της Παρθένου στο Μεξικό το 1531, ως η Παναγία της Γουαδελούπης. Το αν το όνομα Γουαδελούπη είναι μια κυριολεκτική μετάφραση από την αραβική γλώσσα ή παραφθορά της γλώσσας Nahuatl παραμένει ασαφές σήμερα.

Σήμερα, το όνομα “Guadalupe” είναι σχετικά συχνό σε ισπανόφωνες κοινότητες, ειδικά στο Μεξικό, ένα όνομα unisex και χρησιμοποιείται και για τοποθεσίες.

Η Γουαδελούπη συνδυάζει το καλύτερο της Γαλλίας - πλήρως σύγχρονες υποδομές και φανταστικό φαγητό - με μια ξεχωριστή τοπική κουλτούρα, για την οποία οι άνθρωποι είναι περήφανοι και θέλουν να μοιραστούν. Τα δύο κύρια νησιά της Γουαδελούπης μοιάζουν με τα φτερά μιας πεταλούδας και ενώνονται μεταξύ τους με ένα βάλτο. Η Grande-Terre, η ανατολική πτέρυγα του νησιού, έχει μια σειρά από παράλιες πόλεις που προσφέρουν στους επισκέπτες κάθε είδους διασκέδασης στον ήλιο, που είναι γνωστός σε όλους. Από σχολές σέρφινγκ ως τα beach bar και τα μεγάλα τμήματα παραλίας με ατέλειωτη άμμο και γαλάζια κρυστάλλινα νερά, ο επισκέπτης μπορεί να τα βρει όλα.

Στη Basse-Terre, στηη δυτική πτέρυγα, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το εθνικό πάρκο, που περιτριγυρίζεται από το ηφαίστειο La Soufrière. Τα μονοπάτια πεζοπορίας και η υποβρύχια περιπέτεια του Jacques Cousteau προσφέρουν καταφύγιο για εκείνους που θέλουν κάτι περισσότερο από απλές, χαλαρές διακοπές. Για τους καλοφαγάδες και τους λάτρεις του ήλιου εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά μέρη για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, όσοι οι υπόλοιποι δοκιμάζουν τα όριά τους. Νότια της σχήματος πεταλούδας ηπειρωτικής Γουαδελούπης είναι μια σειρά από μικρά αρχιπελάγη που δίνουν μια γεύση του παρελθόντος της Γουαδελούπης. Από την απόλυτη χαλάρωση στο La Désirade στο κοσμοπολίτικο Terre-de-Haut και το μεγάλο αγροτικό Marie-Galante, τα μικρότερα νησιά το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα προσθέτοντας στη μεγάλη λίστα εκείνων των στοιχείων που κάνουν τη Γουαδελούπη μοναδική.

Αν και αυτό είναι ένα από τα πιο αναπτυγμένα νησιά της Καραϊβικής, όσοι φθάνουν στο σύγχρονο αεροδρόμιο ίσως εκπλαγούν αν περίμεναν ένα αγροτικό αεροδιάδρομο –τα α αγροτικά μπαλώματα θα τα βρείτε διάσπαρτα στην ενδοχώρα.

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Γουαδελούπη

 

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 19225 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 17805 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 16716 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 16394 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 16337 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 16211 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 16063 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 16048 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 15692 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 15545 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 25946 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 25666 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 24347 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 24029 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 23960 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 23369 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 23023 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 22373 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 21792 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 21248 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Η μόνη τετράγωνη σημαία είναι αυτή της Ελβετίας!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας