3436 Επισκέψεις

Προορισμός Γουαδελούπη

Η Γουαδελούπη ήταν μια πρώιμη αραβική ονομασία για το “ποτάμι από μαύρο χαλίκι” ή “ποτάμι με μαύρη όχθη”. Το όνομα αρχικά έγινε διάσημο ως ένα ποτάμι στην Extremadura, της Ισπανίας, που επίσης είναι γνωστό για τις εμφανίσεις της Παναγίας εκεί, αργότερα γνωστή ως Παναγία της Γουαδελούπης ή πιο γνωστή σήμερα ως Παναγίας της Extremadura.

Αργότερα, το όνομα έγινε περισσότερο γνωστό καθώς συνθέθηκε με άλλες εμφανίσεις της Παρθένου στο Μεξικό το 1531, ως η Παναγία της Γουαδελούπης. Το αν το όνομα Γουαδελούπη είναι μια κυριολεκτική μετάφραση από την αραβική γλώσσα ή παραφθορά της γλώσσας Nahuatl παραμένει ασαφές σήμερα.

Σήμερα, το όνομα “Guadalupe” είναι σχετικά συχνό σε ισπανόφωνες κοινότητες, ειδικά στο Μεξικό, ένα όνομα unisex και χρησιμοποιείται και για τοποθεσίες.

Η Γουαδελούπη συνδυάζει το καλύτερο της Γαλλίας - πλήρως σύγχρονες υποδομές και φανταστικό φαγητό - με μια ξεχωριστή τοπική κουλτούρα, για την οποία οι άνθρωποι είναι περήφανοι και θέλουν να μοιραστούν. Τα δύο κύρια νησιά της Γουαδελούπης μοιάζουν με τα φτερά μιας πεταλούδας και ενώνονται μεταξύ τους με ένα βάλτο. Η Grande-Terre, η ανατολική πτέρυγα του νησιού, έχει μια σειρά από παράλιες πόλεις που προσφέρουν στους επισκέπτες κάθε είδους διασκέδασης στον ήλιο, που είναι γνωστός σε όλους. Από σχολές σέρφινγκ ως τα beach bar και τα μεγάλα τμήματα παραλίας με ατέλειωτη άμμο και γαλάζια κρυστάλλινα νερά, ο επισκέπτης μπορεί να τα βρει όλα.

Στη Basse-Terre, στηη δυτική πτέρυγα, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το εθνικό πάρκο, που περιτριγυρίζεται από το ηφαίστειο La Soufrière. Τα μονοπάτια πεζοπορίας και η υποβρύχια περιπέτεια του Jacques Cousteau προσφέρουν καταφύγιο για εκείνους που θέλουν κάτι περισσότερο από απλές, χαλαρές διακοπές. Για τους καλοφαγάδες και τους λάτρεις του ήλιου εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά μέρη για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, όσοι οι υπόλοιποι δοκιμάζουν τα όριά τους. Νότια της σχήματος πεταλούδας ηπειρωτικής Γουαδελούπης είναι μια σειρά από μικρά αρχιπελάγη που δίνουν μια γεύση του παρελθόντος της Γουαδελούπης. Από την απόλυτη χαλάρωση στο La Désirade στο κοσμοπολίτικο Terre-de-Haut και το μεγάλο αγροτικό Marie-Galante, τα μικρότερα νησιά το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα προσθέτοντας στη μεγάλη λίστα εκείνων των στοιχείων που κάνουν τη Γουαδελούπη μοναδική.

Αν και αυτό είναι ένα από τα πιο αναπτυγμένα νησιά της Καραϊβικής, όσοι φθάνουν στο σύγχρονο αεροδρόμιο ίσως εκπλαγούν αν περίμεναν ένα αγροτικό αεροδιάδρομο –τα α αγροτικά μπαλώματα θα τα βρείτε διάσπαρτα στην ενδοχώρα.

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Γουαδελούπη

 

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 24062 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 22369 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 21327 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 21038 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 20744 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 20670 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 20470 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 20404 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 20226 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 20000 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 30873 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 30634 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 29380 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 28940 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 28715 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 28075 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 27860 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 27149 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 26750 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 26146 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Τα χρήματα που συλλέγονται από τη Fontana di Trevi στη Ρώμη διατίθενται σε φιλανθρωπίες!
  Προσθέστε την επιχείρησή σας