3547 Επισκέψεις

Προορισμός Γουαδελούπη

Η Γουαδελούπη ήταν μια πρώιμη αραβική ονομασία για το “ποτάμι από μαύρο χαλίκι” ή “ποτάμι με μαύρη όχθη”. Το όνομα αρχικά έγινε διάσημο ως ένα ποτάμι στην Extremadura, της Ισπανίας, που επίσης είναι γνωστό για τις εμφανίσεις της Παναγίας εκεί, αργότερα γνωστή ως Παναγία της Γουαδελούπης ή πιο γνωστή σήμερα ως Παναγίας της Extremadura.

Αργότερα, το όνομα έγινε περισσότερο γνωστό καθώς συνθέθηκε με άλλες εμφανίσεις της Παρθένου στο Μεξικό το 1531, ως η Παναγία της Γουαδελούπης. Το αν το όνομα Γουαδελούπη είναι μια κυριολεκτική μετάφραση από την αραβική γλώσσα ή παραφθορά της γλώσσας Nahuatl παραμένει ασαφές σήμερα.

Σήμερα, το όνομα “Guadalupe” είναι σχετικά συχνό σε ισπανόφωνες κοινότητες, ειδικά στο Μεξικό, ένα όνομα unisex και χρησιμοποιείται και για τοποθεσίες.

Η Γουαδελούπη συνδυάζει το καλύτερο της Γαλλίας - πλήρως σύγχρονες υποδομές και φανταστικό φαγητό - με μια ξεχωριστή τοπική κουλτούρα, για την οποία οι άνθρωποι είναι περήφανοι και θέλουν να μοιραστούν. Τα δύο κύρια νησιά της Γουαδελούπης μοιάζουν με τα φτερά μιας πεταλούδας και ενώνονται μεταξύ τους με ένα βάλτο. Η Grande-Terre, η ανατολική πτέρυγα του νησιού, έχει μια σειρά από παράλιες πόλεις που προσφέρουν στους επισκέπτες κάθε είδους διασκέδασης στον ήλιο, που είναι γνωστός σε όλους. Από σχολές σέρφινγκ ως τα beach bar και τα μεγάλα τμήματα παραλίας με ατέλειωτη άμμο και γαλάζια κρυστάλλινα νερά, ο επισκέπτης μπορεί να τα βρει όλα.

Στη Basse-Terre, στηη δυτική πτέρυγα, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το εθνικό πάρκο, που περιτριγυρίζεται από το ηφαίστειο La Soufrière. Τα μονοπάτια πεζοπορίας και η υποβρύχια περιπέτεια του Jacques Cousteau προσφέρουν καταφύγιο για εκείνους που θέλουν κάτι περισσότερο από απλές, χαλαρές διακοπές. Για τους καλοφαγάδες και τους λάτρεις του ήλιου εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά μέρη για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, όσοι οι υπόλοιποι δοκιμάζουν τα όριά τους. Νότια της σχήματος πεταλούδας ηπειρωτικής Γουαδελούπης είναι μια σειρά από μικρά αρχιπελάγη που δίνουν μια γεύση του παρελθόντος της Γουαδελούπης. Από την απόλυτη χαλάρωση στο La Désirade στο κοσμοπολίτικο Terre-de-Haut και το μεγάλο αγροτικό Marie-Galante, τα μικρότερα νησιά το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα προσθέτοντας στη μεγάλη λίστα εκείνων των στοιχείων που κάνουν τη Γουαδελούπη μοναδική.

Αν και αυτό είναι ένα από τα πιο αναπτυγμένα νησιά της Καραϊβικής, όσοι φθάνουν στο σύγχρονο αεροδρόμιο ίσως εκπλαγούν αν περίμεναν ένα αγροτικό αεροδιάδρομο –τα α αγροτικά μπαλώματα θα τα βρείτε διάσπαρτα στην ενδοχώρα.

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Γουαδελούπη

 

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 25007 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 23319 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 22275 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 21973 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 21701 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 21569 επισκέπτες
  7. Δωδεκάνησα το είδαν 21390 επισκέπτες
  8. Αμερική το είδαν 21335 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 21141 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 20927 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 31832 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 31590 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 30338 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 29912 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 29657 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 29033 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 28822 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 28089 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 27709 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 27080 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Το 80% του εδάφους της χώρας είναι ορεινό. Η χώρα δεν διαθέτει ούτε ένα πλόιμο ποτάμι, εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας
  Προσθέστε την επιχείρησή σας