2864 Επισκέψεις

Προορισμός Φινλανδία

Από το 12ο ως το 19ο αιώνα η Φινλανδία ήταν μέρος της Σουηδίας. Εν συνεχεία έγινε ένα αυτόνομο δουκάτο μέσα στη Ρωσική Αυτοκρατορία, μέχρι και τη Ρωσική Επανάσταση. Η Διακήρυξη της Φινλανδικής Ανεξαρτησίας οδήγησε σε εμφύλιο πόλεμο, μετά το πέρας του οποίου, η Φινλανδία έγινε μέλος του ΟΗΕ το 1955, του ΟΟΣΑ το 1969, της ΕΕ το 1995 και της Ευροζώνης το 1999. Από τότε έχει δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό κράτος πρόνοιας.


Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας είναι το Ελσίνκι, η “Κόρη της Βαλτικής”, είναι απολαυστικό μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Σε απόσταση 15 λεπτών με το φέρρυ, μπορείτε να επισκεφτείτε το θαλάσσιο φρούριο Suomenlinna, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η παλιά πρωτεύουσα της χώρας, το Τουρκου, αξίζει επίσης μιας επίσκεψης, με το μεσαιωνικό κάστρο και  τον καθεδρικό ναό του. Την καλύτερη θέα τόσο για την πόλη όσο και για το τεράστιο αρχιπέλαγος που την περιβάλει μπορείτε να την απολαύσετε από το πίσω μέρος ενός οχηματαγωγού.

Η Φινλανδία έχει πολλές πανεπιστημιακές πόλεις, όπως τη Jyväskylä, το Kuopio και τη Lappeenranta, αλλά και βιομηχανικές πόλεις, όπως το Tampere, κέντρο της τέχνης και του πολιτισμού, της μουσικής και των μουσείων, με ίσως την καλύτερη μουσική σκηνή στη Φινλανδία. Φυσικά δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στο Ροβανιέμι, πύλη για τη Λαπωνία, τη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρώπη βάσει μετρήσιμης επιφάνειας και σπίτι του Άη-Βασίλη. Τέλος, μοναδική εμπειρία η κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και η επίσκεψη στο μεγαλύτερο κάστρο χιονιού στο Κέμι.


Η Φινλανδία φιλοξενεί πολλά μουσικά φεστιβάλ, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τα πιο γνωστά από αυτά να είναι το Provinssirock, το μεγαλύτερο ροκ φεστιβάλ που γίνεται στα μέσα Ιουνίου και το Tangomarkkinat, το παλαιότερο φεστιβάλ ταγκό του κόσμου που λαμβάνει χώρα κάθε Ιούλιο.


Η Φινλανδική κουζίνα είναι πολύ επηρεασμένη από αυτή των γειτόνων της, με τα κύρια συστατικά να είναι οι πατάτες και το ψωμί, που συνήθως συνοδεύουν ψάρι και κρέας. Το γάλα και τα παράγωγά του είναι βασικά στοιχεία της διατροφής των κατοίκων, ακόμα και των ενηλίκων. Από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, αξίζει να ζητήσετε να δοκιμάσετε πιάτα καραβίδας, αφού πρώτα διασταυρώσετε την τιμή. Αναζητήστε τη σε καλά εστιατόρια, που σίγουρα δε θα είναι ιδιαίτερα φτηνή, ούτε θα χορτάσετε μόνο με αυτή, αλλά την περικλείει μια τελετουργία, η οποία συνήθως περιλαμβάνει και παγωμένη βότκα μεταξύ άλλων και πρέπει να τη δοκιμάσετε τουλάχιστον μια φορά. Συνήθως τα γεύματα σε εστιατόρια είναι ακριβά, με εξαίρεση το μεσημεριανό, που λόγω ενός κρατικού συστήματος χρηματοδότησης, όλες οι καφετέριες και τα εστιατόρια προσφέρουν πλήρες γεύμα με 8-9 € το άτομο, που περιλαμβάνει κυρίως πιάτο, σαλάτα, κουβέρ και ένα ποτό. Πριν φύγετε δοκιμάστε το Salmiakki-Kossu, τοπικό ποτό, ίσως κοντά στη δική μας τσικουδιά, αλλά πιο γλυκό, καθώς προέρχεται από τη μαύρη γλυκόριζα Salmiakki.


Προορισμοί κάτω από Φινλανδία:
Γλώσσα
Φινλανδικα
Νόμισμα
Ευρω
Τηλεφωνικός κωδικός
+358
Ζώνη ώρας
+02:00
Πληθυσμός
5325
Α.Ε.Π. (σε δις $)
182.035

Σχόλια χρηστών

Πακέτα από Φινλανδία

 

  Ειδήσεις

  Εκδηλώσεις

  Στήλες

  Τουριστικά γραφεία

  Top 10

  1. Ευρώπη το είδαν 19627 επισκέπτες
  2. Μαλδίβες το είδαν 18168 επισκέπτες
  3. Ιταλία το είδαν 17105 επισκέπτες
  4. Αφρική το είδαν 16781 επισκέπτες
  5. Μαδρίτη το είδαν 16693 επισκέπτες
  6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 16622 επισκέπτες
  7. Αμερική το είδαν 16431 επισκέπτες
  8. Δωδεκάνησα το είδαν 16427 επισκέπτες
  9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16067 επισκέπτες
  10. Κυκλάδες το είδαν 15958 επισκέπτες
  1. για... γκρουπ! το είδαν 26364 επισκέπτες
  2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 26113 επισκέπτες
  3. για... μεμονωμένους! το είδαν 24766 επισκέπτες
  4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 24380 επισκέπτες
  5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 24350 επισκέπτες
  6. για... φιλομαθείς! το είδαν 23718 επισκέπτες
  7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 23429 επισκέπτες
  8. για... νεόνυμφους! το είδαν 22733 επισκέπτες
  9. για... δραστήριους! το είδαν 22184 επισκέπτες
  10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 21668 επισκέπτες

  Facebook

  Συμβουλές

  Γνωρίζετε ότι...

  Το 80% του εδάφους της χώρας είναι ορεινό. Η χώρα δεν διαθέτει ούτε ένα πλόιμο ποτάμι, εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας
  Προσθέστε την επιχείρησή σας