Τάση: Αρχαιολογικός τουρισμός

Αφιέρωμα

Και ενώ το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Αμφίπολη και στις ανασκαφές που λαμβάνουν χώρα, μια τάση ξεπροβάλλει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, όσον αφορά στον τουρισμό. Τουρίστες κατακλύζουν αρχαιολογικούς χώρους και συνδυάζουν την ανάπαυλα των διακοπών με τις επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει μια λίστα μνημείων που όλοι αξίζει να επισκεφτούμε, αν δε το έχουμε κάνει ήδη, ειδικότερα γιατί παραμένουν ανοιχτά για το κοινό από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.

 

Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης και θέατρο Διονύσου

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του ελληνικού και παράλληλα παγκόσμιου πολιτισμού, η Ακρόπολη Αθηνών, θα έπρεπε να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα των must visit μνημείων κάθε τουρίστα που αποφασίζει να επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα. Ξεκινήστε τη μέρα σας ανεβαίνοντας στην Ακρόπολη και στο ναό της Αθηνάς και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο θέατρο του Διονύσου στις παρυφές της Ακρόπολης.

 

Φωτό: Simon Q, Flickr

Ακρωτήρι Θήρας

Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα ωραιότερα νησιά του κόσμου και παράλληλα ένα νησί με μακραίωνη ιστορία. Αξίζει να το επισκεφτεί κανείς όχι μόνο για να απολαύσει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα αλλά και για τις αμέτρητες γωνιές γεμάτες ιστορία. Ένα από τα 33 αρχαιολογικά μνημεία που θα παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, είναι το Ακρωτήρι Θήρας. Η μεγάλη του έκταση, η άριστη πολεοδομική του οργάνωση, το αποχετευτικό του δίκτυο και τα περίτεχνα πολυώροφα κτίρια θα σας ανταμείψουν.

 

Φωτό: Tilemahos EfthimiadisFlickr

Μουσεία Λευκού Πύργου και Βυζαντινού Πολιτισμού

Η νύμφη του Θερμαϊκού δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ούτε ιδιαίτερες αφορμές για να την επισκεφτεί κανείς. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει πλούσια ιστορία και είναι έκδηλη σε κάθε στενό της πόλης. Σήμα κατατεθέν της πόλης που διδάσκει την ομορφιά της ηρεμίας και της χαλαρότητας είναι ο Λευκός Πύργος. Όσοι αποφασίσουν να την επισκεφτούν ειδικά με αφορμή τη γιορτή του Aγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης, καλό θα ήταν να κάνουν μια στάση στο Μουσείο του Λευκού Πύργου για να θαυμάσουν από κοντά την έκθεση που οργανώθηκε από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Πληθώρα επιλογών όσον αφορά στα μνημεία, στη διασκέδαση και στη διαμονή προσφέρει η συμπρωτεύουσα.

 

Φωτό: Giorgos~, Flickr

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Δελφών

Ο μύθος θέλει το Δία να στέλνει δυο αετούς από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, με τους αετούς να συναντώνται πάνω από τους Δελφούς. Ο ομφαλός της Γης, αποτελεί τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και παράλληλα έναν από τους ιερούς τόπους του κόσμου. Λίγες συστάσεις χρειάζονται για την ιστορία των Δελφών και τη σημασία των αρχαιολογικών μνημείων εκεί. Αποτελεί ένα από τους κορυφαίους προορισμούς των απανταχού ταξιδιωτών τόσο για την ομορφιά της πόλης όσο και για την ιστορική της σημασία. Στιγμές γαλήνης και ηρεμίας είναι σίγουρα το συνώνυμο των διακοπών στους Δελφούς.

 

Φωτό: Nuno Cardoso, Flickr

Παλαιό Ενετικό Φρούριο, Κέρκυρα

Για να εισέλθετε στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, πρέπει να περάσετε πάνω από μια τεχνητή τάφρο, την Κόντρα Φόσσα, που έχει μετατρέψει το Παλαιό Φρούριο σε νησί. Σύμβολο της Βυζαντινής και Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του νησιού των Φαιάκων που πρέπει ο κάθε ταξιδιώτης να επισκεφτεί. Μέσα στο κάστρο, οι λάτρεις του πολιτισμού και της ιστορίας έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν μια ενετική φυλακή, δύο αγγλικούς στρατώνες και ένα στρατιωτικό μουσείο που σήμερα φιλοξενεί το μουσικό σχολείο.

Σχόλια χρηστών

Ειδήσεις

Εκδηλώσεις

Στήλες

Τουριστικά γραφεία

Top 10

 1. Ευρώπη το είδαν 24112 επισκέπτες
 2. Μαλδίβες το είδαν 22422 επισκέπτες
 3. Ιταλία το είδαν 21378 επισκέπτες
 4. Αφρική το είδαν 21095 επισκέπτες
 5. Μαδρίτη το είδαν 20799 επισκέπτες
 6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 20728 επισκέπτες
 7. Δωδεκάνησα το είδαν 20526 επισκέπτες
 8. Αμερική το είδαν 20455 επισκέπτες
 9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 20284 επισκέπτες
 10. Κυκλάδες το είδαν 20054 επισκέπτες
 1. για... γκρουπ! το είδαν 30925 επισκέπτες
 2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 30686 επισκέπτες
 3. για... μεμονωμένους! το είδαν 29428 επισκέπτες
 4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 28994 επισκέπτες
 5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 28763 επισκέπτες
 6. για... φιλομαθείς! το είδαν 28132 επισκέπτες
 7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 27914 επισκέπτες
 8. για... νεόνυμφους! το είδαν 27204 επισκέπτες
 9. για... δραστήριους! το είδαν 26799 επισκέπτες
 10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 26200 επισκέπτες

Facebook

Συμβουλές

Γνωρίζετε ότι...

Οι πιο κοινές γλώσσες στον κόσμο είναι τα Ισπανικά, τα Αγγλικά και τα Μανδαρινικά Κινέζικα!
Προσθέστε την επιχείρησή σας