Περιηγηθείτε στα βήματα των Ίνκας με το Street View της Google

Άρθρο

Του Daniel Filip, Google Maps Tech Lead

Πάνω από την ιερή κοιλάδα και μέσα στην ομίχλη των βουνών, το ιστορικότερο μνημείο των Ίνκας περιμένει να το ανακαλύψετε. Το Μάτσου Πίτσου, Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κι ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα, μυθικά και πνευματικά μέρη στον κόσμο. Τώρα, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Περού άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να ταξιδέψουν στο Μάτσου Πίτσου μέσω των Χαρτών της Google, να ανακαλύψουν τους ναούς και πλατώματα που έχουν μείνει ανέγγιχτα από τον 15ο αιώνα.

Κοιτάζοντας τον ιστορικό ιερό χώρο του Μάτσου Πίτσου στα 2,400 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το τοπίο κόβει την ανάσα και παραμένει μια διαρκής υπενθύμιση της δύναμης της Αυτοκρατορίας των Ίνκας. Μέχρι σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο πως η πλίνθινη κατασκευή κτίστηκε με τέτοια ακρίβεια χωρίς τη χρήση λάσπης ή μοντέρνων μηχανημάτων και πως οι τοίχοι του, οι σκάλες και τα πλατώματα μπλέκονται με τα βουνά και γίνονται ένα με το φυσικό τοπίο.

Στον Βασικό Ναό, μπορείς να φανταστείς πόσοι άνθρωποι έχουν σταθεί σ’ αυτό το κεντρικό σημείο πριν από εσένα. Από το υψηλότερο σημείο της πόλης, ο χώρος διατηρεί μια ιδιαίτερη πνευματική σημασία για την πόλη και εκπέμπει ενέργεια κάτω από τα πόδια σας. Γυρίζοντας στην πολύ μεγάλη Κεντρική Πλατεία μπορείς να κάνεις μια εικονική βόλτα σε ένα από τα ιερότερα σημεία, αφού κάποτε φιλοξενούσε κοινωνικούς και θρησκευτικούς εορτασμούς των Ίνκας.

Μέσα τα στενά διαμερίσματα, που ονομάζονται κάντσας, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε το Αστεροσκοπείο, το Ναό του Ήλιου και τον Ναό των Τριών Παραθύρων, χώρους αφιερωμένους στην Ίντι, τη Θεά του Ήλιου που οι Ίνκας λάτρευαν ή να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική ιδιοτροπία των κατασκευών όπως τη Σύνθεση με τις Τρεις Πόρτες που οδηγούν στην κεντρική πλατεία.

Ξεκινώντας από σήμερα, με το Google Cultural Institute, μπορείς επίσης να μάθεις περισσότερα για τα ιστορικά στοιχεία που έχει αποκαλύψει το Μάτσου Πίτσου, συμπεριλαμβανομένων ένα ζευγάρι πιάτων με μοτίβα από πεταλούδες που αποτελούν από τα ομορφότερα παραδείγματα κεραμικής τέχνης από το Μάτσου Πίτσου. Μπορείτε επίσης να δείτε τα όμορφα υφαντά, όπως τα Ούνκου, ένα ρούχο μεγάλης σημασίας αφού αποτελούσε σύμβολο κοινωνικού στάτους. Για να δείτε περισσότερα, σας καλούμε να εξευρενήσετε τα μουσεία και την πανέμορφη αρχιτεκτονική αποικιακού στυλ με το Street View όπου μπορείτε να θαμάσετε εικόνες 360 από αυτά τα σπάνια ευρήματα.

Είτε επισκεφθείτε το Μάτσου Πίτσου με ένα τρένο διασχίζοντας τις Άνδεις είτε κάνοντας αναρρίχηση στη διαδρομή των Ίνκας, θα ήταν χαρά μας να σας ξεναγήσουμε σ’ αυτό τον ιερό τόπο. Και όσο είστε εκεί, απολαύστε κι άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο Μουσείο Casa Concha που έχει τη μεγαλύτερη συλλογή με ευρημάτων των Ίνκας στον κόσμο.

Το Μάτσου Πίτσου είναι ένα πραγματικό θαύμα του κόσμου μας και τώρα μόνο ένα κλικ μακριά.

Σχόλια χρηστών

Ειδήσεις

Εκδηλώσεις

Στήλες

Τουριστικά γραφεία

Top 10

 1. Ευρώπη το είδαν 20580 επισκέπτες
 2. Μαλδίβες το είδαν 18950 επισκέπτες
 3. Ιταλία το είδαν 17909 επισκέπτες
 4. Αφρική το είδαν 17625 επισκέπτες
 5. Μαδρίτη το είδαν 17405 επισκέπτες
 6. Εύβοια και Βόρειες Σποράδες το είδαν 17356 επισκέπτες
 7. Δωδεκάνησα το είδαν 17145 επισκέπτες
 8. Αμερική το είδαν 17102 επισκέπτες
 9. Στερεά Ελλάδα το είδαν 16853 επισκέπτες
 10. Κυκλάδες το είδαν 16651 επισκέπτες
 1. για... γκρουπ! το είδαν 27436 επισκέπτες
 2. για... οικογενειάρχες! το είδαν 27228 επισκέπτες
 3. για... μεμονωμένους! το είδαν 25910 επισκέπτες
 4. για... φυσιολάτρες! το είδαν 25509 επισκέπτες
 5. για... ιστορία και πολιτισμό! το είδαν 25368 επισκέπτες
 6. για... φιλομαθείς! το είδαν 24693 επισκέπτες
 7. για... μικρές τσέπες! το είδαν 24473 επισκέπτες
 8. για... νεόνυμφους! το είδαν 23777 επισκέπτες
 9. για... δραστήριους! το είδαν 23307 επισκέπτες
 10. για... μικρά και μεγάλα παιδιά! το είδαν 22767 επισκέπτες

Facebook

Συμβουλές

Γνωρίζετε ότι...

Κανένα μέρος της Ελλάδας δεν απέχει από τη θάλασσα παραπάνω από 137 χιλιόμετρα. Η ακτογραμμή της χώρας είναι η δέκατη μεγαλύτερη σε μήκος στον πλανήτη
Προσθέστε την επιχείρησή σας